passiefglas in gewoon raam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb hier op het forum gelezen dat er mensen zijn die passiefglas in gewone ramen steken, dit zal wel goedkoper zijn dan volledige passieframen, maar loont dit de moeite voor de energiebesparing? Kan je ook aan passiefhuis-waarden komen met passiefglas in gewone ramen? Want passieframen kosten dubbel zoveel ongeveer hebben ze mij verteld toen ik een prijsvraag deed, maar heb de offerte nog niet terug, maar als ze dat er zo bijzeggen zal dat zo wel het geval zijn.

Reacties

Hallo Wim,

Wij hebben houten ramen met dubbele beglazing, krypton gas ertussen en een rubberen afstandshouder. Volgens de schrijnwerker zou dit resulteren in een U = 1,3...

Ik heb de indruk dat ze lichtjes getint zijn (kan ook door het gas komen), maar ze doen het toch goed.

Groetjes,

Rik

Passief-ramen kosten het dubbel van gewoon HR-glas met aluminium profielen.

Het verschil wordt al kleiner als je "passief"-glas in Hoog-isolerende aluminium-profielen steekt.

Maar ik denk dat dit nog steeds een 15% is.

Maar als je weet dat een schuifraam dubbel zoveel kost als een vast raam. Dan zijn die verschillen relatief.

Een schuifraam in alu met 3 voudig glas is duurder dan een passief-deur met vast glaspaneel.

Het resultaat is natuurlijk beter. Maar een K-berekening op de hele bouw met de beide varianten moet laten zien of het enigzins nuttig is de meerinvestering te doen.

Wij kiezen uiteindelijk voor hoogisolerende aluminium profielen met 3voudig glas. Maar de Uwaarde zal nooit die van een passiefraam zijn.

Budget-smaak-verhouding tot winst... allemaal belangrijk.