afwerking regenbakgoten en zijkant dakkapel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Het afwerken van de zijkanten van een dakkapel en de bekisting waarin de regenopvangbakken zit kan op een aantal manieren gebeuren. Mometeel is dit bij ons met hout en andere delen met plastic.

Is er naast deze twee vormen nog een ander goed ecologisch materiaal die gebruikt kan worden voor deze doeleinden?
Het zou water en plastic moeten vervangen.

Hout is een nadeel voor ons omdat dit om de paar jaar grondig geverfd moet worden. Dus veel onderhoud op het dak en in de nok van het dak.

Plastic vindt ik niet ecologisch en ook niet mooi.

Wellicht dat iemand hier een betere optie heeft?

Reacties

Volkern plaat: Trespa, is een zeer mooi materiaal, niet te onderhouden word dikwijls in zwembaden gebruikt, maar is wel prijzig, maar ook duurzaam, is harder dan hout, ka bewerkt worden met de zelfde machienes mits deze goed snijden, als je volkern in google typt kun je voldoende zoeken, heb ik juist ook gedaan.

Dank je wel Guido voor de reactie. Inmiddels ben ik op mijn werk ook gewezen op trespa.

Hebben zelf sidings van Eternit gebruikt. Het lijkt op geverfd hout, maar volgens de fabrikant is er geen onderhoud meer aan.