Hoe diep ondergronds komt uw AWW binnen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij maken in onze bouw gebruik van een prefab-kelder. Daarin worden de gaten voor de AWW natuurlijk op voorhand voorzien.
Ideaal gezien moet de AWW starten op ongeveer een meter diepte, d.w.z. dat hij ongeveer tussen -170cm en -200cm aankomt in de kelder.
Geen enkele kelderbouwer ziet dat zitten hoor!

Nu is mijn vraag hoe het bij JULLIE zit!

Hebben jullie allemaal zoals de theorie het voorschrijft, de AWW afhellend naar de woning toe gelegd of toch stijgend?
Zo ja, positieve of negatieve ervaringen hiermee?

En bij diegenen die geen kelder hebben?

En algemeen, hoe diep komt hij bij jullie binnen?

Reacties

Niemand die schrik heeft van radongas dat via de condensput meekomt???

wat is een AWW ?
Antwerpse WaterWerken ?

Een domme vraag misschien, maar als je een systeem d hebt met AWW, hoe ga je dan met je afvoer naar buiten? Ook met een buis van 200? Daar een filter bij om vuiligheid en insecten buiten te houden?

Patier1:
Bij mij is ook wel eens dezelfde vraag opgekomen, maar volgens mijn bescheiden mening is het debiet van vers aangezogen buitenlucht meer dan voldoende om het radongas minimaal te houden.

Wat de afvoer betreft deed ik wat een ander forumlid hier vermelde (bij een van de ander AWW-diskuties): Ik gebruikte een stuk overschot van de AWW om via de ondergrond (+-0.5m onder de vloerplaat) de lucht af te voeren. Die komt aan de achterkant van mijn huis uit en daar zit een gewone vliegendraad over.
Ik had wel het geluk dat de grond achter mijn huis 1,5m lager ligt zodat ik de buis kan laten afhellen om mogelijk condens er over de tuingrond te laten uitlopen.
Dat was natuurlijk leuk meegenomen omdat ik dan geen extra gat in de muur of het dak moest maken.

Tijpfout:
Is in mei 2009 met de nieuwe forumsoftware van Ecobouwers.be verbeterd.