Vermogen condesatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij gaan bij een renovatie (ketel is afgebroken) een nieuwe condensatieketel op aardgas plaatsen van 32 kw met weersafhankelijke regeling.
Nu ben ik ernstig aan het twijfelen of dit wel voldoende is.
Het gaat over een halopen bebouwing, rond de 220m² (inclusief berging en gang) met plafonds van ongeveer 3,5 meter. Wel dubbel glas en dakisolatie maar niets in de spouw. Nu zijn er nog individuele boilers maar de bedoeling is om er een zonneboiler van 200 liter op aan te sluiten. Alles met gietijzeren radiatoren.

Reacties

Misschien beter uw spouw aanpakken ipv uw geld (en het milieu) te verspillen aan nog een zwaardere ketel?

http://bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&thread=1157487497&st=0

Het gaat over een woonst van bijna 100 jaar. Moet er voor de spouw te isoleren niets afgebroken worden ofzo.
Ik denk dat ik met een nieuwe condenserende ketel (en zonneboiler) het milieu minder verspil dan de oude ketel waar alleen de waakvlam al een enorm verbruik had.

Vermogen condensatieketel
LS,
in plaats een grote kostbare en veel verbruikende ketel aan te schaffen, kunt u beter met zonne-energie en goede isolatie bezuinigingen realiseren tot 70 % , (met een kleine ketel)

Neem maar eens met ons contact op wij geven u gratis
advies ! Wij kunnen u ook verder helpen met een systeem,

vriendelijke groeten,
het Rayvin Team,

J van Rest
Edwin Aronds

zie www.rebotech.be

Beste Tom,

Als u twijfeld aan het benodigde vermogen voor uw nieuwe ketel kan u een warmteverliesberekening uit voeren van uw woning.

Dit is de enigste goede manier om het ketelvermogen te bepalen.

Met het gebruiken van de zoekfunctie op dit forum kan u hier veel over vinden.

Dhr van Rest: het is niet de bedoeling dat we direct reclame maken voor ons zelf op dit forum. Uw heeft immers zo een belang bij uw antwoord en de vraag is nu of u wel een goed onafhankelijk advies geeft.

Dus er is geen (min of meer) gulden regel w per m³? Blijkbaar een complexe materie. Het probleem is dat we eerst de ketel vervangen en (ook dit jaar nog) glas en dakisolatie gaan aanbrengen.
Op diverse sites van verschillende merken lees ik tips van 60w per VIERKANTE m tot 80 w per KUBIEKE m, wel enrome verschillen.
Ik zal de installateur maar vertrouwen.

Spouw laten opvullen. Dat als eerste werk aanpakken.

Als je nog van die goeie zware gietijzeren radiatoren hebt zijn ze waarschijnlijk overgedimensioneerd (wat zeer goed is want dan kan je de water temperatuur laag houden). En dan ga je met een 24 kW ketel (en minder) zeker wel toekomen. Ons huis heeft een oppervlak van 180 m2, gebouwd in 1967, alles beginnen isoleren en berekend warmteverlies is een 6kW... (wel met balansventilatie).

Hou er ook rekening mee dat een zeer oude ketel (ouder dan 20 jaar) een rendement heeft van ongeveer 60%, een moderne condenserende ketel haalt een (effectief) redement van ruwweg 98%. Dus je 32 kW ketel kan je zowiezo al reduceren naar 21 kW...

Enfin, eerst isoleren, dan nen nieuwe ketel (op maat!!!) en dan pas ne keer denken aan zonneboiler.