Keuze gasketel en vloerverarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Wij zijn momenteel bezig met de bouw van ons huis (K-peil45). Wij zijn van plan met gas te verwarmen en hadden graag zowel beneden als boven (gecombineerd met enkele radiatoren) vloerverwarming gehad. We hebben verschillende bronnen en installateurs geraadpleegd en zien door de bomen het bos niet meer. Viessman (persoonnlijke voorkeur gezien goede ervaring vroeger welliswaar met mazout) werd ons afgeraden. De gasketel die ze naar voren schuiven is ofwel ATAG (Q60S 9.8-57.3kw) ofwel een ACV Heat Master 35TC 34.9KW. Wie heeft ervaring met deze ketels ? Voor de vloerverwarming wordt ofwel MULTIBETON ofwel Gabo-therm naar voren geschoven. Wie heeft ervaring met deze systemen?

Met dank bij voorbaat voor de info

Hendrik

Reacties

ik vind wel dat het zware modellen zijn.
58 kw en 35 kw
Zou een 24 kw van ATAG niet genoeg zijn?

Atag is een goed merk, maar zou voor de 24KW gaan als dat kan.(hang van de grote van het huis af, maar vele installateurs nemen een groter vermogen om veilig te spelen - groter kw = meer verbruiken en minder moduleren)
Viessman is ook zeer goed hoor, maar wel duur.
Wij gaan ELCO nemen.(voor lage modulatie)
ACV heeft een iets minder goeie naam.

Multibeton is wel prijzig !!
ben je misschien langs geweest bij een bedrijf dat in St Truiden ligt? (we mogen hier geen reklame maken hé )
Want ik weet dat ze daar multibeton ophemelen
Het is een goed produkt, maar andere merken zijn ook wel ok.

Al eens aan Vaillant gedacht?
Elco heeft als voordeel dat ze de lage modulatie hebben, hun Duo heeft een ingebouwde menger voor een 2é circuit, mischien wel handig voor bij jou? Meen 17kw.
Ik ga voor onze nog te starten bouw vermoedelijk ook een elco nemen, ik hoop een 9 of 13kw te kunnen gebruiken met een 200l boiler of zo, om zo tot een installatie te komen die laag kan moduleren en aldus vol kan condenseren en langdurig brandt ipv 100 keer per dag op te springen omwille van te groot vermogen.
Op de duitse fora's wordt er ook zeer veel gesproken over de elco thision

Beste Hendrik,

Gezien het grote vermogen en het grote verschil tussen de 2 aanbiedingen 34 kw en 58 kw zou ik een warmteverliesberekening maken
om het benodigde vermogen van de ketel precies te bepalen.

Als u nu aan het bouwen ben zou u eigenlijk een EPB berekening dienen te hebben van waaruit u kan vertrekken.

Een juist gedimensioneerde ketel spaart namelijk brandstof.
(zowel het maximum afgegeven vermogen is belangrijk als het minimum afgegeven vermogen).

In dit forum is hier al veel over geschreven en met de zoekfunctie kan u dit allemaal terug vinden.