regenwaterput - dringend probleem...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

wij zitten met volgende dringend probleem...

door wel wat onoplettendheid/slordigheid heeft een onderaannemer ervoor gezorgd dat er wel wat "grote boodschappen" in de regenwaterfilterput en de regenwaterput terecht zijn gekomen gedurende enkele weken...

de onderaannemer heeft nu toegezegd om de regenwaterput leeg te pompen en af te spoelen, maar...
volstaat dit wel (we willen het regenwater ook voor wasmachine gaan gebruiken... en deze weinig smakelijke situatie heeft een drietal weken geduurd)

raden jullie soms bepaalde biologische of andere produkten of methodes aan om een uitwerpsel-vrije regenwaterton en -aansluitende leidingen te garanderen,

alvast bedankt!

peter

Reacties

Allemaal geen probleem van maken, uitkuisen en gedaan.
Of ga jij de vogels ondersteboven over je dak leren vliegen?

ook mijn gedacht,

alle leidingen grondig spoelen , tank van binnen eens afschrobben , en... enkele emmers verdunde bleekwater doen wonderen

Best geen producten gebruiken. Denk dat het regenwater zal beginnen stinken als alle bacteriën vermoord worden door bleekwater.

die van die vogels vind ik wel een goeie
humor verzacht het leed... of zoiets
maar eerlijkheidshalve denk ik wel dat er in 3 weken grote boodschappen heel wat vogelstrontjes kunnen

effe serieus nog: bleekwater wel of niet gebruiken lijkt wel wat verschillende meningen te kennen??
(ook bij andere topics over geurhinder bij regenwaterput blijkt dit)

Bleekwater = javel = chloor !
Spoel die regenput gewoon uit, voeg er een biologisch middel voor septische putten aan toe, en spoel uw bak na enkele weken terug goed door. Opgelost.
Ik zou wel met dat water de eerste jaren geen was doen natuurlijk, maar als toiletspoeling is er geen enkel probleem. En douchen doe ik sowieso niet met regenwater, dat is iets voor de fundi's.

Wel mijn neef zijn regenput werd gebruikt voor WC en wasmachine reeds het eerste jaar na de bouw. Alles ging goed, na dat eerste jaar heeft hij zijn regenput uitgekuist met bleekwater omdat er tijdens de bouw wel wat modder en ander vuil mee de RWafvoer ingeraakt. Resultaat nu: kan het niet meer gebruiken, stinkend water, geen biologisch leven meer in de put om het water te zuiveren. Aan de installatie is verder niets veranderd. Dus volgens mij best geen producten gebruiken.

seg beaver als 't regent en ge wordt nat kan da ook geen kwaad zalle.
En ik zie niet in waarom enkele jaren geen was doen met dat regenwater ?
wij hebben ook een regenput, best is volgens mij gewoon goed uitkuisen en geen produkten gebruiken. Goed naspoelen. Probleem opgelost.

Misschien nog instructiever is onze ervaring:
Wij hebben onze beerput volledig uitgekuist met javel, hogedruk en dit is nu
een regenwaterput.
Wij doen alles op regenwater, dus ook warm water. Enkel in de keuken en in de
badkamer hebben we nog drinkbaar stadswater voor consumptie.
Alles OK, ik ben een fundi! Leuk woord beaver.

Fré

Ooit eens last gehad van een bezoekster die haar maandelijkse verband had doorgespoeld met alle gevolgen vandien. Een bedrijf laten komen die en de rioolbuis moest vrijmaken én de regenput kwam reinigen. Ook zij gebruikten javel om de wanden en vloer proper te maken. Met een borstel en javel hebben ze wanden en vloer behandeld en daarna afgespoten met hoge druk. Daarna de put terug leeggemaakt tot bijna dweildroog. Ik stond ook sceptisch maar ze gaven me de raad om te wachten voor het gebruik van het water tot de put terug helemaal vol stond. En wat het javel betrof, geen nood, de hoeveelheid chloor die nog rest is vele malen lager dan in drinkwater kraantje) was de opmerking.