Vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo Forum,

Mijn vrouw en ik zijn vollop bezig met de bouw van ons huis. Op papier is het een K-18 woning. Momenteel zitten we met een dilemma voor de verwarming. We kunnen wandverwarming plaatsen (verwarmingsbuizen zijn ingefreesd in Fermacellplaten) maar dit is tamelijk prijzig. Daarom dat we eventueel willen overschakelen naar vloerverwarming, maar ook hier is er een klein probleempje. Eerst de opbouw van ons huis voor vloerverwarming op het gelijkvloers:
- betonnen dekplaat van 30cm
- een laag strobalen als isolatie
- een laag leem van ongeveer 4cm ter bescherming van het stro
- balken: 6 x 22cm
- OSB van 18mm
- enerzijds parket (living/bureau) en anderzijds tegels (keuken/hal/berging)

Mogelijke opbouw voor de vloerverwarming: daar waar we die gaan leggen vullen we de ruimte tussen de vloerbalken eerst op met zand en de laatste 7 a 10 cm opnieuw leem waarin we dan de vloerverwarmingsbuizen leggen.

De "aandrijving" van deze vloerverwarming zou ik graag met een warmtepomp doen en dan nog liefst geïntegreerd in een compact systeem (all-in-one: warm water voor sanitair en voor verwarmingsaandrijving en ook ingebouwde balansventilatie). Ik heb er eentje op het oog van V****mann, maar die blijkt slechts 1,5kW te produceren met een COP van 2,5. Hij kan 7,2kW produceren, maar dan electrisch.

Mijn vraag: gaat een all-in-one systeem een dergelijke vloerverwarming kunnen "trekken" gezien de warmte door OSB als door parket/tegels moet?
Zijn er sterkere systemen bekend met een hogere kW?
Als alternatief kunnen we een gaswandketel installeren, maar ik blijf stiekem hopen om geen fossiele brandstoffen in ons bijna-passiefhuis te verbranden.

Alvast bedankt voor de reactie(s)!

Groetjes,

Rik

Reacties

hoe je je vloer verwarming gaat voeden maakt niet uit wel de opbouw van je vloer, dit klopt langs geen kanten, hout is een isolator voor warmte, gewoon onder osb gaan leggen met daarop nog eens parket, dit is een beetje van het slechte te veel, bij klimaver heb ik deze morgen toevallig wel een intresante vloeropbouw voor parket of laminaat gezien, ik denk dat je het ook kunt zien op hun site

www.clima-total.be
daar zul je heel wat info vinden.