Zonneboiler voor gezin van 6 personen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij zijn momenteel aan het rondkijken om een zonneboiler te installeren. We hebben nu één offerte binnen die ons een ATAG zonneboiler van 150 liter en 1 Bulex zonnepaneel voorstelt.

Nu, wij zijn met 6 personen thuis, en mijn eerste gedacht was dat 150 liter niet zoveel is... Klopt die veronderstelling?

En andere zaken waarop we moeten letten?

Reacties

je minstens 3 panelen nodig en boiler van 400 a 500 liter

denk programma bij solarmondo

daar kan je verschillende parameters ingeven

bij ons 2 panelen met boiler 200 liter voor 4 personen

als kindjes groter worden dan monteer ik boiler van 300 liter bij en 2 panelen

Is 400 à 500 liter dan niet wat overdreven?
Er zijn 2 kotstudenten bij ons thuis ook, dus tijdens de week zijn er 4 personen thuis.

En wat als ze allen aanwezig zijn en de zon een paar dagen niet schijnt? Dan heb je alles vlug verbruikt, wij zijn met twee, gebruiken ook wel voor verwarming, maar hebben 1000 liter, deze zomer is de werking van onze panelen wel op zijn best geweest.

beter een beetje overschot dan te kort he

prijsveschil van paar honderd liter zal het verschil niet maken

zie je wel dat er nog zijn met een beetje visie, een berekend verbruik is de oplossing , een goede leveransier heeft een deftige formule om ongeveer te berekenen wat in uw geval het beste zou moeten zijn.

Bram,

minstens 50 liter per persoon en 1 m² per 50 liter boilerinhoud
probeer ook wasmachine, vaatwas aan zonneboiler te koppelen

Stefan

Opgepast dit is dan echt wel het minimum, dan mag niet allen een bad gaan nemen hoor, hadden vroeger het zelfde probleem toen we met 4 waren hadden we ook tekort met boiler van 200 liter, deze koelde ol vlug af dat er moest bijgestookt worden.

Dag Bram,

Vandaag of morgen starten we onze ELCO zonneboiler (750 liter) op in combinatie met 8m² vacuum collectoren. Dit is een installatie die 4 personen van sanitair warm water zou moeten bedienen en een ondersteuning zou moeten geven voor de vloerverwarming. Ben benieuwd ...