kelder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo, ik heb net een huisje gekocht, maar 1groot probleem, we hebben een natte kelder.
die kelder zouden wij het liefst niet hebben, en we hebben gehoord via via dat je een kelder zou kunnen laten vullen tot aan de oppervlakte.
zodat we dus geen kelder meer hebben, de vraag is nu kan dat degelijk, en wat zijn de prijzen daarin?

vriendelijke groeten

Reacties

hallo liselotte

Als je echt geen kelder wil dan moet je hem maar laten opvullen.Vraag raad aan een architect welke materialen en hoe dit dient te gebeuren.

Maar zomaar opvullen heeft geen zin als je eerst niets doet om de nattigheid uit je kelder te halen.

Heb ja al laten nakijken vanwaar dat vocht komt...is het opstijgend grondwater, komt er alleen maar water binnen als het serieus regent....

Want je loopt het risico je vochtprobleem te "verplaatsen" naar je gekijvloers eens je kelder is opgevuld.

Ik zou daar eerst werk van maken.

mvg,

ludo/wallonie

je gaat die kelder toch niet opvullen zeker ? Je gooit dan zomaar ruimte weg, trouwens het materiaal waarmee je die m3 opvult zuigen ook water aan. En zelfs als je met schelpjes zou werken (een gekende ecologische techniek voor kruipruimten), dan nog kan je de relatieve vochtigheid van je huis doen toenemen of geuroverlast veroorzaken. Een gouden raad : laat gewoon je kelder waterdicht maken (bv www.bodima.be, maar er zijn tientallen firma's - zorg wél voor een referentielijst + geschreven garantie !!! -), en gebruik die kelder dan als een koude zone voor je frisdrank, groenten, je diepvriezer, ... Daarmee spaar je dan meteen energie !

opvullen kelders kan eenvoudig en wordt veel gedaan mbv schuimbeton,...
vanaf 30cm dikte waterdicht,...