Warmtepompboiler - klepsturing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Voor mijn SWW heb ik een warmtepompboiler gekocht (geen gas in't straat, geen zuidgericht dak...) ter vervaning van de huidge elektrische boiler. De warmtepompboiler zou in de kelder komen te staan en daar ook lucht aanzuigen. Nu zou ik een automatische klepsturing willen dat bij hogere buiten temperatuur, de lucht van buiten aanzuigt. En zo een hoger rendement krijg in de zomer als het buiten warmer is dan in de kelder..
- Iemand ervaring hiermee?
- Is dit mogelijk zelf te bouwen?
- Kostprijs/Winst?

Reacties

Niemand ervaring hiermee?

Ben hier ook in geinteresseerd.

Zie mij topic: warmtepomp, lucht of aardwarmte?

:32 IP: logged rob dekker

Kun je overigens de luchtinlaat van een lucht/waterwarmtepomp ook laten varieren?

Ik wil de warmtepomp in de zomer ook gebruiken om een zwembad mee te verwarmen. Het zou ideaal zijn als hij dan bij warm weer de warme lucht aan het huis zou onttrekken.

Ik denk dat een lucht/waterwarmtepomp volgens hetzelfde principe werkt als een warmtepompboiler, dus zou de aanzuiglucht ook variabel kunnen gemaakt worden.

Hier heb ik een voorbeeld van hoe de aansluiting zou zijn:
http://www.thermocomfort.be/pdf/nl/warmtepompboilers.pdf

(p.2 Verwisselbaarheid van de aanzuiglucht)

Ben aan't wachten op antwoord v/d leverancier of hij dit kan leveren en prijs ervan.