windval

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi,

Wij hebben problemen met wind. Ons huisje staat op een heuvel, waardoor het hier allemaal nogal windgevoelig is.
Het is een oud huis, met daarachter een nieuwere achterbouw met plat dak (keuken). In ons keuken staat een mazoutkachel. Het probleem is, dat de schouw niet hoger komt dan de nok van het huis. De schouw (ronde eternitbuis) is nu al 4m gemeten vanop het platte dak en zou nog eens 4 meter moeten worden verhoogd om boven de nok uit te steken, wat technisch niet haalbaar is.
Als er geen wind is, dan brandt de kachel zeer goed en zuinig, als er wel wind is of die komt uit de verkeerde richting, krijgen we dikwijls terugslag met rook en geurhinder tot gevolg.

Enkele meters achter ons huis bevindt zich het huis van onze gebuur, dat veel hoger is dan ons huis. Het is dus een beetje een complexe situatie.
Een oplossing waaraan we dachten is een pelletkachel (omdat een schouw niet zo belangrijk is), maar we hebben zo ééntje in onze living staan en zijn daar niet zo content van.
Kent er iemand een systeem voor ons schouw om die terugslag in de schouw bij wind te omzeilen.
Iemand vertelde mij een Nelsonkap te plaatsen.
Waarvoor dient een Nelsonkap eigenlijk

Dank

Cotthem

Reacties

Als het ook een oude kachel is die niet zo lang meer mee gaat kun je ook een ketel verkiezen met een ventilatorbrander.

De kachel is slechts een jaartje oud, werkt perfect, behalve bij wind/rukwind