boiler isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn boiler is geisoleerd met een 4 cm soort schuim.Nu wil ik deze extra isoleren want 4 cm is veel te weinig.Heeft iemand een idee hoe ik dit best kan doen?

Reacties

Je kan een soort bekisting rond de boiler maken (evt. met oude paletten) en deze dan volproppen met rotswol. Eenvoudig en goedkoop...

Wout

ik heb boiler van 1000 liter geisoleerd met 25 cm glaswol in houten kader met buitenste zijde styrofoom met aluminium folie op, dus ongeveer 30 cm isolatie.
Guido

heb ook zeker 30cm isolatie rondgedaan zal trager afkoelen
nog een vraagje staat uwe boiler lager dan uwe cv ketel

heb ook zeker 30cm isolatie rondgedaan zal trager afkoelen
nog een vraagje staat uwe boiler lager dan uwe cv ketel

heb ook zeker 30cm isolatie rondgedaan zal trager afkoelen
nog een vraagje staat uwe boiler lager dan uwe cv ketel

3maal is wel wat overdreven vind ik zelf

inderdaad koelt zeer traag af, ongeveer 2° op 24 uur als er niet bijgestookt wordt, want ik verwarm met 16 m² deze week haal ik tot 50° handbediend, differentieël defekt, hoop eind de maand in orde te krijgen, mijn cv staat op de zelfde vloer of mijn boiler, maar die kan deze bijna onmogelijk voeden, systeem uit jaren 80 uit de koevoet, werkt anders heel goed, heb ook gereageerd op zonneboiler.
Guido

Wat is de capaciteit van de boiler Guido?

Koen,

Ik weet niet wat jij "veel te veel" zou vinden, maar onze Viessman heeft ook een schil PUR rondomrond (weet niet exact hoe dik, maar 5cm lijkt me mischien een mooi gemiddelde)

Het is maar een boiler van 150L met 1.6kWh/24h stilstandsverliezen volgens specificaties ... dit lijkt me eigenlijk best mee te vallen.

De boiler staat hier binnen de geisoleerd schil dus "verlies" is relatief...

Jan

15% warmtverlies voor Jan tegen 4% van guido.

Guido verliest 427 watt per 24 uur, teminste als hij ook een 150 watt boiler heeft en als je er van uit gaat dat beide boilers 60 graden zijn.

Het is natuurlijk lastig te vergelijken, er zijn verschillende dingen die mee spelen hoeveel graden een boiler verliest. Inhoud, omgevingstemperatuur, boilertemperatuur, de vorm van de boiler en de mate van isolatie spelen mee.

Een boiler van 10 liter die 10 graden verliest is beter geisoleerd dan een boiler van 300 liter die 9 graden verliest. Hoe groter de inhoud des de minder de temperatuursval over dezelfde periode.

Jaarlijkse besparing in deze stabiele toestand zo`n 21 euro aan gas. De warmtewinst die in de winter als winst gezien mag worden is hierin niet mee genomen.

Kosten voor de extra maatregel?

Mijn inziens zijn de winsten marginaal over de tijdsbestek van 20 a 30 jaar.

ik heb een boiler van 1000 liter die ik met 16 m² zonnepanelen verwarm, momenteel staat die rond de 45°, goed voor mijn wand- vloerverwarming, als de temperatuur te hoog wordt buffer ik zelf in vloer, heden zeer intresant met de zeer wisselende dagen

boiler is geisoleerd met soort zacht schuim dus geen pur of dergelijke en voelt langs de buitenkant warm aan dus toch wel wat warmteverlies.Boiler staat los boven de brander en er is niet zoveel plaats voor isolatie.ik heb al zo'n 8cm glaswol (overschot) rond de boiler gebonden.

ik plaatse 2 jaar terug PUR platen rond boiler, een overschot vanop een bouw, platen 8 cm dik, 2 zijden alu en deze dubbel geplaatst boven, zijkant, voorkant en onderkant

stefan

Ik zou onze boiler ook nog wat willen bij isoleren, maar voor 30 cm heb ik gewoon geen plaats.
Ik dacht een omkasting te maken met PE of PUR platen, dikte +/- 10 cm en deze tussen de boiler en de omkasting op te vullen met isomo-bolletjes.

Kan er iemand eens foto's opsturen of een url waar dat eens te zien is ?