spijkerflensdekens aan beide zijden met alufolie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,
zit in een huurhuis zonder dakisolatie.
ik mag van de huisbaas op zijn kosten isoleren maar hij wil dat er spijkerflensdekens worden gebruikt die aan beide zijden zijn bekleed met alufolie.
waar zijn deze te vinden?en wat zijn de bevindingen daarover?

Reacties

Ik vermoed dat spijkerflensdekens met aan beide zijden aluminiumfolie niet
bestaan. Als je isoleert moet je immers een dampscherm hebben aan de
binnenkant of warme kant (bij spijkerflensdekens is het dampscherm het
aluminiumfolie), de buitenkant of koude kant moet dampopen zijn
.

bedankt bob,en wat ge zegt klopt volledig maar wat zich stelt is dat de huisbaas bij een renovatie aan een eigen huis in de buurt dit soort deken heeft gebruikt,dit heb ik gezien.hij heeft die werkzaamheden echter laten uitvoeren door nen aannemer uit de walen.hij weet dus niet waar die zijn materialen heeft gehaald.

er bestaat wel rockwool die langs de ene kant aluminium is en aan de andere kant een soort kraftpapier, wat normaal is want hoe meer je naar buiten gaat hoe dampopener het systeem moet worden.
groeten
Geert

hoi Geert,

alvast bedankt voor de tip, nu kan ik wat gerichter gaan zoeken.

heb het gevonden,aluthermo.denk dat dit beste/makkelijkste/snelste gaat worden..............

Gregory, astemblief hé ! Zelfs het WTCB heeft deze dunne reflecterende isolatiematerialen afgeraden. En ook Test-Aankoop is van mening dat het hier om veel te dure slechtwerkende rommel gaat. Overigens is dit product al uitvoerig aan bod gekomen op dit forum, even de zoekfuncie gebruiken en je vindt alle voor en tegens.

Het is dus alleen maar een "zeer goed product" voor het vullen van de zakken van de fabrikant.

Wout