led lampjes blijven branden

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

vraag van een leek op electronicagebied:

Ik heb sinds kort enkele gewone lampen vervangen door lampen met led's, maar na het uitschakelen blijven ze nog een tijdje licht geven. Ik ben bekend met de mogelijke oorzaken (niet goed werkende schakelaar of een ontstoorfilter met lekstroom) maar mijn vraag is of hier iets aan gedaan moet worden...bestaat er (brand)gevaar door oververhitting, kortsluiting of iets dergelijks?

Reacties

Ik heb juist hetzelfde probleem met mijn orientatieverlichting van Niko.

Heren,

Mogelijke oorzaken :
- aardingslek -> dubbelpolige schakelaar plaatsen (als U tussen 2 fasen aftakt) of de andere voedingsdraad onderbreken (als U tussen de nulleider en een fase aftakt)
- slechte schakelaar -> nieuwe plaatsen

andere mogelijkheir volgens mij :

een beetje energie opgeslagen in kabel, transfo en andere electronica die voldoende is om leds nog een paar sec te laten branden nadat je (primair circuit, voor transfo) hebt afgeschakeld

ik zie dit ook als ik voeding van laptop uittrek, led op voeding blijft dan nog 15 tot 25 sec branden

Stefan

Patrick, ik zou me er niet druk om maken.

Stefan, als jij energie in een kabel kan opslaan, kan je rijk worden. Het kan wel een condensator zijn in een voeding die gebruikt word om de gelijk-gerichte stroom af te vlakken.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gelijkrichter