pompsysteem regenwater/wc/wasmachine.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Sinds vorig jaar weet ik dat er een gierkelder onder mijn erf zit(gewapend beton). Opengemaakt; vol met water/puin en koeiestront. Schoongemaakt(echte fitness)en met regenpijp aangesloten op mijn dak van het huis en garage.
Staat nu reeds 3/4 vol.Wil eigenlijk dit water gebruiken voor WC(want het blijft belachelijk dat je een drol wegspoelt met schoon drinkwater)en misschien wasmachine en natuurlijk voor een te droge tuin.Hoe kan ik het simpelst en goedkoopst deze aansluiting maken? Ik heb een dompelpomp, die 17 m3/uur wegpompt, maar op lange afstanden en tuinslangdiameter verliest deze enorm veel druk;er blijft een gewoon waterstraaltje over.Vragen;kan ik plastic leiding(dun)gebruiken, kan ik een vlottersysteem plaatsen(electrisch),hoeveel druk moet er staan op het water voor de wasmachine, moet ik filters plaatsen en ga zo maar door.
Heb al info gevraagd bij installatiebedrijven, maar ben zeker niet interessant genoeg, nooit reacties.Graag reacties van alle andere uitvinders. Bij voorbaat dank.

Reacties

Ook wij willen graag iets doen met een regenwater spoeling , maar hebben problemen met het verkrijgen van informatie hierover?
Heeft U al reakties gehad? Waren die bruikbaar?

Met vriendelijke groeten Annie Janssen

Uw kunt geen wasmachine of wc doorspoelen met een gewone dompelpomp want die heeft geen druk. uw kunt het op lossen met een centrifugale of een zuigerpomp.

tik eens regenwaterrecupperatie of iets gelijkaardig in bij "zoeken" ..!! Er staat al heel wat op dit forum.

Speciaal pompsysteem: pomp slaat aan als je de kraan opent en stopt als je de kraan dichtdoet (=reactie op druk in de buizen). Er bestaan lawaaierige en stille pompen (voor binnen in huis). Je kan ook een set filters achter de pomp voorzien, die geur, stofdeeltjes, enz... wegfilteren.
Al deze dingen kan je kopen bij groothandel VAN POUCKE (Zottegem) - hebben filialen in Wallonie (Nivelles) - in Anderlecht (Brussel) Lennik. Misschien nog wel meer. Leveren ook aan huis. Als je zegt dat je zelf plaatst kan je alles kopen met 20% korting. Ook alle andere sanitaire apparaten + buizen. Bijvoorbeeld "henco"-buizen : eenvoudig systeem zonder lekkage.
k.vriesema wrote:
> Sinds vorig jaar weet ik dat er een gierkelder onder mijn erf zit(gewapend beton). Opengemaakt; vol met water/puin en koeiestront. Schoongemaakt(echte fitness)en met regenpijp aangesloten op mijn dak van het huis en garage.
> Staat nu reeds 3/4 vol.Wil eigenlijk dit water gebruiken voor WC(want het blijft belachelijk dat je een drol wegspoelt met schoon drinkwater)en misschien wasmachine en natuurlijk voor een te droge tuin.Hoe kan ik het simpelst en goedkoopst deze aansluiting maken? Ik heb een dompelpomp, die 17 m3/uur wegpompt, maar op lange afstanden en tuinslangdiameter verliest deze enorm veel druk;er blijft een gewoon waterstraaltje over.Vragen;kan ik plastic leiding(dun)gebruiken, kan ik een vlottersysteem plaatsen(electrisch),hoeveel druk moet er staan op het water voor de wasmachine, moet ik filters plaatsen en ga zo maar door.
> Heb al info gevraagd bij installatiebedrijven, maar ben zeker niet interessant genoeg, nooit reacties.Graag reacties van alle andere uitvinders. Bij voorbaat dank.

Hydrofoorpompen dienen hiervoor, inderdaad met een vatje of electronische aanschakeling. Er bestaan modellen die je in je put zelf kan steken, die zijn beter wat betreft lawaai en ik meen te weten dat die ook verder en hoger kunnen oppompen.
Als je je hydrofoorpop binnen zet, leg je een versterkte PE-buis van duim naar je put, en in je put hang je die aan een arm met ee votter en een terugslagklep met voorfilter.

Binnen maak je een apart circuit voor je regenwater (mag NIET in contact komen met je stadswatercircuit!), je voorziet de gewenste filters. Gebruik bij voorkeur geen koper voor regenwater, want dat is wat zuurder en bevat de beschermende kalk niet.

En voor de rest : surfen! er is al meer geschreven over waterputten dan dat je in één week kan lezen!