wonen in een windmolen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik ben dringend op zoek naar iemand die in een windmolen woont. Kan iemand
mij gegevens doorgeven?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Pippa

Reacties

Pippa
in de Molenstraat, 9060 Zelzate staat een bewoonde molen. Het enkel de romp zonder wieken.

Ook Doornzele Dries, 9940 Evergem staat een molenromp omgebouwd tot expositieruimte.

Dirk

Beste,

op zich is het wonen in een historische windmolen niet zo'n goed idee. Dat gebouw is niet gemaakt om in te wonen: het is eigenlijk het chassis van een machine.
Daar komt bovenop dat een molenromp zo gebouwd is dat de bewoner te maken krijgt met allerlei problemen: vocht (regen loopt van boven naar beneden op zo'n romp) en ronde woonruimtes waar je nergens een kast kunt tegenaan zetten, vele kleine ruimten boven mekaar, contactgeluid, ...
Maar mijn visie wordt ongetwijfeld gekleurd door het feit dat ik die molenrompen liever uitgerust zie met een wiekenkruis dat regelmatig draait...

Dirk Vansintjan

Beste,

Met bewoners van een windmolen kan ik jou jammer genoeg niet verder helpen. Maar als je ook iets kan aanvangen met een bewoonde watertoren, heb je beet!

Kortenbergsesteenweg, op de grens Erps-Kwerps - Steenokkerzeel
Neem anders best contact op met mijn architect dhr D Tegenbosch. 0475/454522.

Vriendelijke groet
P. Mets

Beste,

nog dit: tot 2 augustus ben ik in het buitenland voor mijn werk. Maar neem alvast contact op met mijn vrouw Annie Van Den Wyngaert. (0486297917)

MVG,
P. Mets