ecopower

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

ik zal ook de keuze maken om over te stappen nr ecopower ,
blijkbaar zijn er veel mensen tevreden over ecopower

panorame gezien en electrabel heeft hij bij ons verkorven , ook voor gas ga ik een andere leverancier nemen .

bij ecopower betaal ik op jaarbasis 120 euro minder voor 4750 KWH

Reacties

Ja Geert,

Dat moet je zeker doen om de volgende redenen:

1.Je gebruikt dan uitsluitend groene electriciteit
2.Het is goedkoper, uitgenomen als je een veelverbruiker bent (bv met electrische verwarming, dan komt het duurder uit)
3.Je moet wel minstens één aandeel van 250 Euro kopen, maar dat levert 6 % netto op. Je kunt er ook meer kopen: tot 2500 Euro is het dividend belastingvrij.

Je moet wel eens kijken op je contract met je huidige leverancier of eens bellen daarvoor, om te weten tot wanneer je contract met hen loopt. Je doet dat best meteen, want je komt in elk geval bij Ecopower op een wachtlijst van 6 maanden, wegens de vele aanvragen van nieuwe leden.

DOEN! Ik ben er in elk geval heel tevreden van. Ze antwoorden ook snel en duidelijk op elke vraag die ik hen stel.

Groeten van Didier

Geert

Even met jou cijfers gerekend. Dit komt neer op een besparing van 0,4 ct/KWh. Indien je dit bekijkt tov de producentprijs dan kom je niet hoger uit dan een besparing van 5%, bereken je het tov van de totaalprijs dan kom je rond de 2% uit.

Als je op prijs kijkt dan dien je ook na te gaan of dezelfde basissen tellen waarop de energieprijs is gebaseerd anders ben je appelen met peren aan het vergelijken, idem ditto voor eventuele (tijdelijke/eenmalige)kortingen.
Indien je enkel op milieuvlak kijkt telt in pricipe de prijs niet.

Ik ga voor de gulden middenweg van prijs/milieu

@didier

Opmerking 1 zou je beter iets anders lezen. Je koopt je energie bij een leverancier die uitsluitend groene stroom produceerd en hierdoor ondersteun je deze maar wat je krijgt is grijze stroom.

Daarnaast zou het me ten zeerste verbazen dat ecopower steeds voldoende groene stroom kan leveren aan al z'n klanten( maw de windmolens vallen nooit stil en leveren op alle momenten voldoende of meer om al z'n gebruikers te dekken). OP die momenten mag je dankbaar zijn dat er nog anderen stroom leveren.

Mvg

Benny,

Ecopower haalt ook zijn groene stroom uitkleinschalige waterkracht- en biomassa-centrales, en die hebben geen last van windstilte, maw leveren continu.

Benny,

Ecopower produceert wel degelijk voldoende elektriciteit om zijn coöperanten te voorzien van "groene stroom". Anders moet je er de productiecijfers op hun wesite maar eens op natrekken en delen door het aantal coöperanten (voor het ogenblik en kleine 10000) en rekening houden dat een gemiddeld gezin een 3500 KWh per jaar aan stroom verbruikt. En laat ons nu die vragen "en wat bij windstilte?" eens uit de wereld helpen. Je moet het elektriciteitsnet als een soort buffer bekijken waar Ecopower groene stroom in steekt. Op dagen met veel wind produceert Ecopower veel meer energie dan door de coöperanten wordt verbruikt. Op windstille dagen zijn de rollen omgekeerd. Maar Ecopower kan niet meer groene elektriciteit verkopen dan dat het produceert. Daarom ook een wachtlijst van 6 maanden bij inschrijving.

m.v.g.

Francis

In de Powerpost 17 kan je op pagina 2 linksonderaan een grafiek zien met een overzicht van de productie van Ecopower. Zie http://www.ecopower.be/bedrijf_ecopower.htm

Daaruit kan je dus afleiden dat toch 73% uit windenergie komt (de rest: 24% biomassa, waterkracht 3% en zonnecellen slechts een fractie).

Ook de vragen op http://www.ecopower.be/stroomlevering.htm zijn interessant om te lezen.

@ Francis

Je schrijft zelf wat ik zeg, soms wat meer en soms wat minder en dan ben ik blij dat er nog andere leveranciers zijn(ook al is de stroom opgewekt via water-biomassa-wkk koppeling-nucleair-steg centrale-pv panelen-etc)

En ik denk dat ecopower ook blij is dat er nog andere zijn want ik vermoed dat er niet veel zouden overblijven wanneer bij mindere momenten het licht zou uitgaan.

Mij gaat het erom dat wanneer men zegt dat molen X of Y electriciteit kan produceren voor bv het jaarverbruik van 20000 gezinnen te dekken, dat dit dan een totaalcijfer is met een totaal verbruik. Er wordt niet bijverteld dat er nog wel degelijk andere bronnen nodig zijn om de dalmomenten te overbruggen.(welke deze dan ook zijn) en men dan op die momenten geen groene stroom verbruikt maar grijze stroom.

Mvg

Benny

Kijk eens op de website van ecopower, dan zie je meteen dat er helemaal niet verzwegen wordt wat jij beweert dat wel verzwegen wordt.

Maar je moet dit wel goed willen begrijpen.

groeten

rik

Misschien is de supercondensator in de toekomst de oplossing voor een nog betrouwbaardere inzetbaarheid en beschikbaarheid van fluctuerende duurzame energiebronnen.

http://www.olino.org/articles/2006/10/11/supercondensator

Benny,

Je zegt: "Er wordt niet bijverteld dat er nog wel degelijk andere bronnen nodig zijn om de dalmomenten te overbruggen.(welke deze dan ook zijn) en men dan op die momenten geen groene stroom verbruikt maar grijze stroom."

Als je zo redeneert moet je ook het volgende bedenken:
op momenten dat er veel wind is, en Ecopower meer produceert dan er door zijn klanten wordt afgenomen, dan zijn er andere (grijze) klanten die groene stroom gaan gebruiken.

Maar dit doet er allemaal niet toe, het is de eindrekening die moet kloppen.

Ik overweeg toch ook om over te schakelen naar Ecopower, vandaar dat ik dit wil opvolgen zoals enkele andere intresante onderwerpen.

Tja, wat als er geen wind is ? Wat als er geen zon is ?
De meest gestelde vragen. Nu de vragen die nooit gesteld worden : wat als de kernenergiecentrale dicht moet omdat er haarscheurtjes werden ontdekt ? wat als de kerncentrale dicht moet omdat er een lek werd geconstateerd ? wat als de kerncentrale een onderhoudsbeurt moet krijgen ? Blijkbaar wordt de economische rendabiliteit enkel en alleen in vraag gesteld wanneer het om duurzame energiebronnen gaat. Opgepast : je hoort mij niet vertellen dat we niet kritisch moeten zijn, ook als het om "groene" zaken gaat hé. Maar voorlopig is 't allemaal toch nogal ongenuanceerd, met als idee "laat alles maar zoals het is"

Het zou al heel erg moeten tegengaan dat er overal geen wind is, men is al op heel wat plaatsen bezig windmolens te plaatsen, en niet alleen ecopower, was volgens mij wel een van de eersten die dit verkocht kregen, en wie zegd dat ook zij geen zonneenergie produceren ?