Aansluiten snelbouw op vloerplaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Was van plan om een laag Ytong te voorzien als aanzet om de binnenmuren op te metsen, nu raad mijn aannemer mij dat af, met als reden "dat deze stenen zouden rotten" na verloop van tijd... Mij lijkt dit vreemd aangezien er toch volledige huizen met Ytong gebouwd worden, maar het spookt toch een beetje door mn hoofd...

Nu is de vraag, is hier iets van aan??

Dave

Reacties

Dag Dave,

Mijn architect spreekt ook van een mindere drukstertkte van een ytong blok. De ytong om de eerste rij is een om koude brug te vermijden. De architect raadde ons dit aan.
Toen ik hem confronteerde met een eerdere uitspraak van de druktstertke zei hij, dat je beter foamglass gebruikt, het nadeel hiervan is dat deze veel duurder is.

Meer kan ik je ook niet vertellen.

Mvg
Roberto

Dave en Roberto,

typ aub foamglass of perinsul in de zoekfuntie en vermijd een nodeloze vraagstaart.

Ytong mindere druksterkte?

Ytong heb je in verschillende druksterkte en je kan dus naar een hogere densiteit gaan bv C4 maar een standaard Ytong kan perfect het gewicht aan. De maximale druksterkte wordt bij een gewoon huis (2 bouwlagen) nooit overschreden.

Ytong wordt rot?

De Ytong steen moet wel worden ingepakt tegen het water dus tussen vloerplaat en Ytong moet er een laag roofing komen en vanaf boven de Ytong langs de voorkant tot aan de buitenkant gevelsteen ook een laag roofing. Zo kan er nooit water aan de Ytong komen.

Beste Jan,

Heb ik gedaan!! myn vraag draaide niet rond Perinsul, maar ging over Ytong...
Lijkt me niet nodeloos dus!

Mvg,

Dave

Cellenbeton kan perfect mits 'inpakken' of de nodige waterkering te voorzien. Minder efficiënt dan foamglass, maar veel goedkoper. Druksterkte : kijk op de website van de fabrikant, Xella. In elk geval is het een goed idee om die eerste laag zo uit te voeren.

Fulaks

Dave,
Wij bouwen een woning met veel aandacht voor isolatie.
Op voorstel van onze aannemer is er gestart met een dunne laag Ytong. Daarboven kwam 5 cm Perinsul. Deze werd in hoogte gepositioneerd zodat die midden de isolatie onder de vloerverwarming zal komen.
Boven deze Perinsul komt de rest van de Ytong steen. De bovenkant daarvan zit dan juist achter de plint en daar komt dan ook de ondoordringbare kunststof film.
Aan de buitenkantkant van de Ytong wordt tot op een hoogte van ongeveer 30 cm roofing gebrand die op en over de vloerplaat komt. De bedoeling daarvan is dat, bij heel sterke waterindringing door de gevelsteen, het waterniveau in de spouw tijdelijk kan verhogen. Met de roofing blijft de muur onderaan droog.
Met een deskundige plaatsing hoef je dan ook geen problemen te verwachten met Ytong.
groeten
bert

Bert, Stekke,

Dat van die roofing heb ik al tegen mn aannemer gezegd, volgens hem verduurt roofing ook door de jaren en dan onstaat het probleem gewoon later!! De man heeft al 34jaar ervaring, en ik heb zeker niet die kennis in huis om aan hem te twijfelen...
Ergens lijkt het mij wel aannemelijk, aangezien roofing ook niet voor altijd op een dak blijft liggen...

Kweet het ni hoor...

Mvg,

Dave

Hoi,

ik heb bovenop de keldermuur diba gelegd. Hier komen dan de dallen 12 cm op te liggen. Op de dallen komt een druklaagje.Hierop heb ik de ytong geplaatst. Deze heb ik juist op hoogte gezaagd. Deze moet 1cm boven de afgewerkte vloer komen. Hierop heb ik dan terug diba gelegd die schuin afloopt naar het niveau van de dallen. Onder deze schuin aflopende diba heb ik 3 keer 6cm blauwe plaat voorzien. Deze heb ik perfect met de schuine kant mee afgezaagd.
Op de buitenkant heb ik een betonblok gemetst tot op de afgewerkte hoogte buiten. Deze betonblokken zijn volledig gecementeerd en dus nog eens waterdicht. Normaal kan er nooit water aan de ytong geraken hoor.

Dave,

Roofing die mechanisch beschermd zit, en waar geen zonlicht aankomt, heeft naar mijn aanvoelen een eeuwig leven.
Wij hebben in 1986 de woning waarin wij wonen gerenoveerd. Een deel van de muren werden tussen de 2 wereldoorlogen reeds voorzien van roofing tegen opstijgend vocht. Deze was perfect intact en hebben we zonder meer laten zitten.

bert

Roofing verduurt idd vooal onder invloed van zonlicht (UV-stralen) waardoor hij broos wordt en scheurt dan bij grote temperatuurschommelingen.

De roofing die rond je Ytong zit zal nooit bloot gesteld worden aan UV-licht of grote temperatuurschommelingen.

Dus ik denk dat de levensduur van de roofing zeker de levensduur van je woning zal overleven.

En als je de ytong insmeert met een of ander vochtwerend produkt van bv Rubson?

Ja, werkt zoeen produkt? Dit werkt denk ik toch veel makkelijker dan een folie of zo errond te verwerken

Als je die Ytong gaat inpakken, beandelen met speciale vochtwerende produkten etc... dan zit je al gauw aan de prijs van die perinsul hoor. Ik heb voor mijn volledige woning 900EUR betaald om alles (ook de binnenmuren) op perinsul te zetten. Vind ik niet overdreven.

Trouwens veel mensen zeggen vaak dat Ytong niet (of toch zeer weinig) isoleert maar opeens is het wel voldoende om een koudebrug te breken?
mij lijkt perinsul de enige "echte" oplossing...