teakwood

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

kent iemand hier teakwood??

www.teakwood.be

wat denken jullie over dit bedrijf??

Reacties

Toevallig ben ik ook zo iets tegen gekomen(paar dagen geleden).
En daar zeiden ze dat je moet opassn voor sommige andere firma's

http://www.lineone.nl/teak/teakinvesteringen.htm

deze leek me wel OK

amai, da's snel reactie.
Maar ik begrijp het niet zo goed, Is dit nu een correct bedrijf of ??

anders niemand die dit bedrijf kent??

effe draad onder de aandacht brengen.
Niemand die iets weet over dit bedrijf of hoe ze werken?? (qua ethiek bedoel ik)

zijn er mensen die bij teakwood.be of teakwood.nl geinvesteerd hebben en wat
zijn de ervaringen,
hoe ethisch is het allemaal?

Toch even nuchter blijven. Ik lees ergens dat reeds na 15 jaar 'yield' te verwachten is, kap dus van boompjes en opbrengst. Ten eerste is 15 jaar heel lang in het huidige beleggerstijdperk. Ten tweede is een kaprijpe teakboom op 15 jaar een veredelde twijg. Dat boompje is veel te klein in diameter om een goed rendement te kunnen hebben.

Als je écht wil investeren in bomen, koop je dan een bestaand bos, beheer dat bos (maak er dus je beroep van), kap en plant dubbel weer aan. Kappen van vers aangeplante hardhout bomen kan pas na een mensenleven.

Nu lijkt het mij best wel een lovenswaardig initiatief, van mensen die zelf het geld niet hebben om de grond aan te kopen, daarom zoeken ze ook beleggers. Dat hout als grondstof aan belang zal winnen, lijkt nu wel waar. Dus de speculatie zal er ook op toenemen. Maar het blijft wel een risico voor mensen die niet professioneel bezig zijn met het beleggen in grondstoffen. Zeker met zo'n lange termijnen.

Zijn die snelgroeiers (15 jaar voor teak is suuuuuper snel!) niet genetisch gemanipuleerd?

De AFM in Nederland heeft aan bijna vergunningaanvragen van teak-aanbieders afgewezen. Er zit heel veel kaf onder het koren en de AFM waarschuwt hiervoor op haar website.

Dit zegt toch heel veel over een bedrijfstak waar er al menig over de kop zijn gegaan en velen er uiterst dubieuze financieringsconstructies op na houden. Ze rekenen vooral zichzelf rijk (schijnt). Alvorens in te stappen, kijk eerst zeer kritisch naar de balans, rendement en financieringstructuur van de onderneming.

ik bedoelde te zeggen dat (bijna) alle vergunningaanvragen om de teak-fondsen in Nederland te mogen verkopen door de AFM (autoriteit financiele markten) werden afgewezen op gronden van onrealistische, slechte of niet gefundeerde prognoses, gebrek aan garanties, locale vergunningen niet in orde, etc., etc., Voor duurzame beleggers zijn er betere alternatieven die minder exotisch zijn maar met minder risico toch een rendement geven (triodosbank (fondsen), barclays duurzaam beleggen note, ASN bank fondsen, etc)
succes

Hallo,

Ik heb reeds twee aanplanten of participaties gekocht. Nml. Finca 1 in 1997 en Finca 2 in 1999.

Van de eerste tussen kap van Finca 1 heb ik een bedrag van de eerste kap uitgekeerd gekregen en van Finca 2 zouden we in september de opbrengst krijgen.

Dit is de eerste tussenkap dus het stelt ( was bekend ) niet veel voor.

Teakwood Nederland is het enigste teakwoodfonds dat wel een erkenning van het AFM in Nederland heeft gekregen.

Of het een goede belegging is? Die beslissing moet je zelf maken!

Groeten,

Luc

http://www2.wau.nl/pers/98/81.htm

En hoe zit het nu met teakwood.be?

Ik lees verschillende meningen op internet. Volgens de ene is teak kaprijp op een leeftijd van 80 jaar, volgens anderen op 20 jaar.
Al iemand van Di Pacifico dos gehoord? Dit is een plantage op Costa Rica die verkaveld wordt en BOUW grond wordt of is. De teak die er op staat is 14 jaar oud en Uw eigendom indien je een kavel koopt. De huidige eigenaar van de plantage is Jos Van Veen. Kent iemand hem of kent iemand iets meer over dit project? Ik weet niet of het te vertrouwen is.

Nu is er teak en teak. Daarmee wil ik zeggen dat (snelgroeiende) plantage-teak na 20 jaar nogal zacht is en eigenlijk niet te vergelijken valt met het teak zoals we het kennen als duurzame houtsoort. Oudere teak heeft harder kernhout.

toen u bij het bedrijf werkte

liet u er in geloven dat het goed was te kopen in teakwood bomen

en uit reactie blijkt dat u het afraad

Van waar u verandering van opinie.

was het vanwege dat u geen percelen verkocht
dat u geen goede woorden meer heeft voor teakwood

mvg wout

U mag niet vergeten dat er een betere bodemstructuur ( celium ) aanwezig is te Costa Rica en het klimaat is ook uitermate gunstig...

De duurzaamheid van dit hout ligt ook in hogere klasse!

AG

natuurlijke teak = economisch niet meer verhandelbaar (= te duur )

In antwoord op jou vraag is dit misschien nuttig:

Ik ben vandaag opgebeld geweest door teakwood.

De persoon aan de telefoon was bijzonder arrogant. Ik heb zoeits nog nooit meegemaakt.

Ik vraag me bij deze toch twee zaken af:

- Als ze zo arrogant moeten zijn, hoe 'sterk' is hun product dan?

- In welke mate is die sales-agressiviteit verzoenbaar met hun duurame ambities?