spaarlampen en epilepsieverschijnselen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_503618.html?wt.bron=homeArt3

Spaarlampen zouden verschijnselen gelijkaardig aan epilepsie kunnen veroorzaken. Heeft ooit al iemand daar last van gehad?

Reacties

Alstublief zeg!
Dan zouden de 40-jaar oude TL-lampen dat ook veroorzaken want dat zijn net dezelfde lampen alleen een maatje groter.

Koen, ik heb het niet tegen u hoor. Maar de mensen (van de kranten) die dergelijke berichten de wereld in sturen hebben gewoon zin in een beetje controverse.

koen ik denk dat u wel eens gelijk zou kunnen hebben,ik meen het ergens iets gelezen te hebben over licht bij uitlokking epileptie
ik ga zoeken

Het gaan hem niet over het "licht" op zicht maar op de "flikkering". Ik heb zelf epilepsie en bij testen gebruiken ze altijd een stroboscoop om een aanval "uit te lokken". Maar om nu een spaarlamp te gaan vergelijken met het effect van een stroboscoop .... dat lijkt me toch een beetje ver gaan. Ik heb ook geen last van TL-lampen ...

"Maar de mensen (van de kranten) die dergelijke berichten de wereld in sturen hebben gewoon zin in een beetje controverse."

Dat moet de voormalig directeur van Eterniet ook gedacht hebben met zijn asbestplaten. (hij heeft het nog jarenlang voor zich kunnen houden totdat er meer lucht van kregen)

En dan niet te vergeten de berichten over de opwarming van de aarde, de hele wereld is al met die controverse besmet.

En zo zijn er nog talloze voorbeelden waar je dit zelfde zinnetje achter kan zetten, als het je uitkomt natuurlijk.

het zal zijn zoals jan zegt flikkerlicht,want ik meen mij te herinneren dat het over disco licht ging,in discoteken

het zal zijn zoals jan zegt flikkerlicht,want ik meen mij te herinneren dat het over disco licht ging,in discoteken

vraag me af welke vorm van epilepsie,heb jaren epilepsie gehad slikte 11 pillen per dag en tegen al wat hier is geschreven kan ik dit wel begrijpen alleen veel te weinig info.

kijk gewoon bij google en u komt zoveel tegen als u wil daar over