Ecopower

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vandaag hebben we ons aandeelhoudersbewijs toegestuurd gekregen van Ecopower, waarbij we vanaf september hopen te kunnen overstappen van Elektrabel naar Ecopower.

Als ik alle kosten samenreken die we hebben bij Electrabel en uitreken per kWh, dan kom ik op 0,20 EUR/kWh. Waarschijnlijk is er nog een mogelijkheid om een betere formule te kiezen bij Electrabel, maar uiteindelijk hebben we maar direct gekozen voor Ecopower (0,16 EUR/kWh vanaf december).

Ik vroeg me af wie hier nog allemaal of het forum zit die al (i) Ecopower als energieleverancier heeft, (ii) bij Ecopower in de wachttijd zit of (iii) overweegt om over te stappen naar Ecopower. Voor de eerste groep vraag ik me af hoe lang hun wachttijd precies was.

Mijn redenen om over te stappen waren alvast (i) het principe van milieuvriendelijke energie, (ii) de prijs en (iii) de transparante factuur (kostprijs = verbruik * 0,16).

Reacties

Trouwens nog een interessant audiointerview met Jim Williame van Ecopower op http://www.radiocentraal.be

Samenvatting:

We hebben Jim Williame van Ecopower in de studio. Ecopower is een leverancier van groene stroom die tevens als cooperatieve vennootschap investeert in groene-stroom projecten.
We hebben het over het bedrijf, haar projecten en over het klimaat voor investeringen in groene stroom.
“De normen die aan windmolens opgelegd worden zijn veel strenger dan voor andere infrastruktuur projecten.”

Tenslotte praten we over ”gedecentraliseerde electriciteitsproductie”, wat ons naar de kernuitstap leidt.
” Als elke gemeente 5 megaWatt aan lokale electriciteitsproduktie zou hebben, dan konden we de kerncentrales al toe doen.”

Het volledige interview kan je beluisteren op http://redactie.radiocentraal.be/Home/?p=306

Ik ben aandeelhouder (met een rendement van 6% , waar vindt je dat nog), mijn vrouw is pas aandeelhouder geworden en op 01-01-08 stappen we over naar Ecopower als leverancier ,aanvraag gedaan ergens in mei, tot hier toe geen probleem. Het enige mindere is hun laattijdige uitbetaling van het dividend (makkelijk twee maanden) terwijl dit bv bij alterfin veel sneller, en eigenlijk ook eerlijker mijns inzien ,gaat.

mijn reden is

& coöperatieve vennootschap
& pure groene energie
& duidelijkheid kwa prijs
& deel van mijn elec-rekening recupereren via mijn dividend

en als laatste

een tegenbeweging van burgers die zelf het heft in handen nemen en effectief nieuwe wegen willen inslaan als het over onze energievoorziening gaat.

Wij hebben 9 maanden moeten wachten, maar zijn nu al meer dan een jaar tevreden Ecopower-klanten, zowel privé als met ons bedrijf(je). Ik por ook iedereen aan om over te stappen, daar dit bij ons vlekkeloos is verlopen.

Wout

Ik ben klant van Wase Wind op mijn appartement en waar ik binnenkort zal gaan wonen (halfopen bebouwing) zal ik ook naar ecopower overstappen (omdat Wase Wind daar niet levert).
Kortom, er is geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om naar de maffia van electrabel over te stappen.

Ben net overgestapt naar ecopower. Wachttijd 6 maanden, vooropzeg bij Nuon 3 maand levert me een boete op, ondanks het feit dat ik nog steeds gas neem bij Nuon.
ik heb een commercieëel voorstel gedaan om bij nuon te blijven voor gas in ruil voor het kwijtschelden van die boete (in middellange termijn zeer positief voor Nuon dacht ik zo), maar ze gaan er niet op in. De opzegging voor gas is dus ook in de maak.

Reden voor de verandering: de vele en ondoorzichtige tariefwijzigingen, de jaarlijks vaste tarieven zijn niet op het web terug te vinden, dus heb je als klant geen houvast om de afrekening te controleren (tot nu toe al ieder jaar een foute afrekening en dispuut gehad, meestal een te hoge vaste vergoeding aangerekend die niet correspondeerde met het jaartarief dat overeenkomt met de vervaldag van het contract). Bij iedere tariefwijziging stijgt de vaste kost (en pikken ze een stuk return on investment weg).
Met het nachttarief in het weekend, maakte ik ook zo goed als geen winst omdat bijna alle was en droog al tijdens de nacht gebeurt, met opnieuw een fikse stijging van de vaste kost, was voor mij de maat definitief vol.
dus ja, ik neem die boete voor lief.

en zeggen dat nuon aanbevolen wordt door de bond van de jonge gezinnen met een tariefkorting die ze ogenblikkelijk compenseren door de vaste tarieven op te trekken en die vroeger aanrekenen dan volgens de jaarlijkse aanpassing mag worden doorgerekend.

Luc

wij schakelen vanaf 1/11/07 over. (dan loopt het contract met Electrabel af). Aanvraag is binnen van in december denk ik.

We krijgen vanaf 1/7/2007 (binnen enkele dagen dus) electriciteit van ECOPOWER.
We hebben hier zowat 6/7 maanden op gewacht. Spijtig genoeg toen CITYPOWER overging in Luminus, hebben we beslist om over te gaan naar NUON (we hebben dus op ca. 7 maand tijd, 4 verschillende leveranciers gehad, 4 meteropnemingen en 4x afrekening ...). Omdat we voor onze eindtermijn omschakelen gaat NUON ons ook nog eens een boete aanrekenen ... (ik dacht ca. 75 EUR) ... niet fraai dus, hele hoop papierwerk, contracten en condities om na te lezen en op te volgen ... .

PS na onze renovatie (2007-8) hopen we ons electriciteisverbruik te halveren tot 1800-1900kWh/jaar.

wij hebben gister ons aandeelhoudersbewijs van Ecopower gekregen en vanaf 01/07/07 zouden ze ook bij ons groene stroom leveren. Tot nu toe liep alles vlekkeloos. Onze wachttijd was 6 maanden.

Ik ben al bijna drie jaar tevreden klant bij Ecopower. Heb ondertussen ook 10 aandelen gekocht (belastingvrij). Ik overweeg om ook bij Beauvent (max 10) aandelen te kopen (zelfde opbrengst als bij Ecopower).

De vraag gaat hier eigenlijk over ecopower, maar toch even dit.
Blijkbaar ben ik niet de enige die een berg problemen heeft (gehad) met Nuon. Plotse enorme tariefverhogingen (meer dan een verdubbeling, terwijl mijn verbruik gedaald is). Onduidelijke, ja zelfs onvolledige facturatie die niet te controleren valt. Ik heb geweigerd om de verhoging te betalen tot ik een volledige factuur kreeg. Incassobureau en zelfs deurwaarder aan de deur gehad. Brief teruggestuurd naaar die twee, waarom ik die verhoging (wél het vaste bedrag) niet betaalde, én naar nuon dat ik klacht ging indienen bij de economische inspectie. Sindsdien niets meer van hen gehoord. Ze hebben mij wel buitengegooid. Oef, zo ben ik er tenminste vanaf. Merkwaardige manier van handelen.
Over die zgn goene stroom is trouwens (in nederland) ook al heel wat te doen geweest. Absoluut onbetrouwbaar bedrijf.
Voor wie dus klant mocht zijn bij nuon: kijk vooral goed je rekeningen na, of je wordt bedrogen waar je er bij staat.

Ecopower: absoluut tevreden. Niets op aan te merken. zijn in het begin wat overdonderd geweest door hun eigen succes, maar hebben zich tenminste geexcuseerd.

Ben nu ook nog bij nuon en heb ook het contract opgestuurd naar ecopower om over te schakelen. het zal ergens in september gebeuren.

Bij nuon heb ik eerst mijn domiciliëring opgezegd en dan pas overgeschakeld want ik betrouw ze ook niet echt.

Voor gas ben ik nog bij nuon, weet er iemand ofdat er daarvoor een beter alternatief zou zijn voor de kleine verbruiker?

Op www.vreg.be kun je een leveranciersvergelijking doen voor je gas.

Mag je eigenlijk per bedrijfje 150 € dividend belastingvrij opstrijken of in
totaal?

mvg,
jandc

Wij zitten in ongeveer dezelfde situatie als Filip. Schakelen ook op 1/7/2007 over, en waren voordien bij Citypower/Luminus (wel niet overgestapt bij de overname). Hebben tijdig de opzeg aangetekend verstuurd en hebben daar tot nu toe nog geen reactie op gehad (beetje angstig afwachten dus).
Voor ons zijn ook de gegarandeerd groene stroom en duidelijke prijsafspraken doorslaggevend geweest. Wij zijn ook al een paar keer van leverancier veranderd vanwege onduidelijke prijzen en facturen, overnames en opgedrongen contractwijzigingen, leugens en rechtuit schofterige behandeling van klanten (elders op het forum heb ik al eens onze belevenissen bij de overgang van essent naar Citypower uit de doeken gedaan, bedroevend). Op een gegeven moment ben je het gewoon beu. Gelukkig is er op zo'n moment dan een leverancier als ecopower.
Wij gaan er dan ook van uit dat dit onze laatste wissel ooit zal worden.

MVG,
Frank

Ja, tot €150 belastingsvrij per bedrijfje. Enfin, ik vroeg het toch na bij Beauvent en zij antwoordden bevestigend.

Bij ons was het ongeveer dezelfde situatie: omdat we vorig jaar snel en 'onverwacht' een huis gekocht hebben en daar snel zijn gaan wonen, hadden we eerst tijdelijk een andere leverancier nodig dan ecopower (omwille van de wachttijd). Dus eerst een jaar bij Nuon geweest (toen de goedkoopste en min of meer de doorzichtigste tarieven). Ergens in november hebben we dan bij ecopower aangevraagd, voor omschakeling op het moment dat ons contract bij Nuon afliep, met de bedoeling om geen boete te moeten betalen. Na 2 maanden bericht dat we op die datum zouden overgeschakeld worden. Intussen ook een aandeel gekocht, voorlopig 1 maar misschien volgen er nog wel meer , en contract toegekregen. Enige probleem was dat ik blijkbaar aan Nuon een dag te vroeg opzeg had doorgegeven, maar ze hebben 'een efforeke' gedaan en daardoor moeten we voor die ene dag toch geen boete betalen. Dus dat is wel een positief punt natuurlijk. Verder heeft Nuon onze voorafbetalingen ook zonder enig probleem verlaagd (die waren nog gebaseerd op een kot met 7 personen ipv een half huis met 2 verbruikers). We zijn benieuwd naar de afrekening...

Uiteindelijk hebben wij dus wel 8 maanden wachttijd gehad, maar dat was zo ingerekend door ons omdat we liefst ons contract bij Nuon wilden uitdoen. En de argumenten om naar ecopower over te stappen van hierboven kunnen we volledig onderschrijven!

je kan ecopower ook je overstap van een andere maatschapij laten regelen. Geen gevaar meer dat je een dag tevroeg opzegt.

Verdorie, vandaag de factuur ontvangen van Electrabel en blijkbaar had ik bij mijn vorige factuur een rekenfoutje gemaakt. Als ik alle kosten bereken kom ik niet uit op 0,20 EUR/kWh, maar op 0,17 EUR/kWh.

Dit is weliswaar nog steeds duurder dan Ecopower, maar met de factuur die ik vandaag in de bus heb gekregen kom ik uit op 0,13 EUR/kWh. Dit komt vooral doordat de boiler door een tijdsklok nu enkel 's nachts aanschakelt.

Het zal er dus op aankomen om tegen de overschakeling naar Ecopower het verbruik te beperken (boilers buiten). Doordat de vaste kosten bij Electrabel blijven bestaan (vaste vergoeding, nettarieven en toeslagen) zou Electrabel dan wél duurder kunnen uitvallen t.o.v. Ecopower.

In Brussel is er spijtig genoeg niet veel keuze - Ecopower levert er alvast niet.

We denken eraan van Electrabel naar Lampiris over te stappen (per 1 jan 2008) - dat is volgens het greenpeace rapport de beste keuze. Zijn er hier mensen die hun ervaring met Lampiris willen delen?

heb de indruk dat de inzet van deze thread uitdraait op voor wie te kiezen uit hoofde van wie de goedkoopste is nl. Ecopower versus Electrabel. Dit is mijns inziens nog steeds het forum van de BBLV en dus mag het ecologisch aspect niet verwaarloosd worden, maw Electrabel kan gewoon geen optie zijn, ook al blijken ze een duizendste eurocent of zo goedkoper (wegens nul de botten groen: in het foldertje dat gisteren iedereen in de buskreeg ondermeer deze billekletser: we hebben 10 (tien!!!) windmolens in dienst.).

klant sinds het begin,

zelfs bij verhuis ideaal, geen problemen. Voor gas daarentegen, voor onze verbouwingen hadden we geen gasbrander en heb ik mijn contract bij nuon opgezegd, jaren later probs gehad met incasso buro, uiteindelijk maar betaald om ervan af te zijn (bedrag was relatief laag), nu bij EBEM, niet goedkoopst maar wel klantvriendelijker.

Ecopower ook super klantvriendelijk, snelle reactie op vragen. Ook hebben we (van vorige eigenaar) een dubbele meter staan en dan blijkt dat we eigenlijk (in verhouding) niet veel verbruiken na 10 u 's avonds, dus ook geen last van het uitstellen van een wasmachine omdat dat dan goedkoper is enzo

algemeen een zeer tevreden ecopowr klant

Tom

bij ons ook eindelijk alles rond, vanaf 1 juli nemen een beetje eli af bij Ecopower

stefan

De Vlaamse regering kent geen subsidies meer toe aan projecten die gerealiseerd worden op eigendommen van anderen (ref. recht van opstal).
Dit heeft voor gevolg dat Ecopower geen bijkomende windmolends, pV's, wkk's, .. kan bijplaatsen.
Zij moeten het dus doen met wat er nu staat hebben aan energiebronnen.
Ecopower kan dus niet groeien om aan de toenemende vraag te voldoen doordat steeds meer mensen die overstappen naar Ecopower.

De verantwoording waarom de subsidieregeling aangepast is, kan mij NIET overtuigen. Volgens mij heeft de Vlaamse regering (VLD / CD&V) een verborgen agenda: kleine initiatiefnemers als Ecopower, Beauvent, ... hun activiteiten tegenwerken tot ze er mee stoppen.
Dit om enkele grote spelers (Electrabel) nog meer winst te laten maken.

Ik vraag mij af of Ecopower in dergelijk 'investeringsklimaat' kan blijven verder bestaan?
Of zie ik dat verkeerd?

Dirk

Hallo

Zou Ecopower er geen rekening kunnen mee houden dat de aanvrager een PV installatie op het dak heeft en op jaarbasis in zijn eigen verbruik voorziet.

Of zijn dat juist geen intressante klanten ?

Mvg Eric

Hallo Jan De Gols

Ik heb ook wat in de bus gekregen van Elektrabel, nl. 'Energiek', een magazine. Daarin hebben ze het niet over 10, maar over 38 windmolens. Dit staat onder een stuk 'Wat doet Electrabel voor het milieu?'. Hun antwoord is:

--
Energie, ecologie en economie met elkaar verzoenen
Bij al onze beslissingen houden we rekening met het milieu en duurzame ontwikkeling.
-) 40 % van onze productie gebeurt zonder C02-uitstoot
-) 70% van de groene energie die we produceren is afkomstig van de omzetting van plantaardig materiaal (biomassa)
-) de capaciteit van onze 38 windmolens in België is goed voor het gemiddeld verbruik van 120 000 Belgische huishoudens
-) onze stuwmeren en waterkrachtcentrales maken gebruik van de druk van het water bij het produceren van elektriciteit.

--

Ik vermoed dat die 40 % komt van kernenergie, waarvan geweten is dat er hier andere problemen rijzen. En i.v.m. met die biomassa is het niet echt duidelijk over wat het gaat (want ik vermoed dat je daar heel wat mogelijkheden hebt die niet altijd noodzakelijk goed zijn voor het milieu).

Ik ben nu sinds 4 jaar klant en ben zeer tevreden. In het begin waren er een paar problemen met de facturering maar nu staat hun computerprogramma blijkbaar op punt en loopt alles perfect.

Ook een verhuis werd zonder enig probleem afgehandeld (perfecte communicatie) en voor kleine verbruikers is de prijs nog steeds zeer interessant.

Wat mij betreft ligt er maar één vlieg in de soep en dat is dat het beleid in Vlaanderen alles doet om kleine producenten het leven zuur te maken. De mannetjes die door Electrabel op een aantal kabinetten werden geplaatst doen blijkbaar waarvoor ze betaald worden.

Ecopower legde in het verleden al reeds pv op prive-daken. Waarom zouden ze dat nu ook niet meer kunnen, alleen wordt het minder interessant omdat de groenstroomcertificaten naar beneden zullen gaan. Als ieder voorziet in 2/3 van zijn verbruik, dan zou het er allemaal anders uitzien.

Electrabel is en zal nooit te vertrouwen zijn. Ze plaatsen alleen windmolens omdat een deel van de publieke opinie dit wil. Ze zouden die zelf eigelijk liever niet hebben!
Het enige waar het om gaat is de winst. Hoe meer hoe liever!(en dat gaat niet met windmolens zoals dat gat met kerncentrale's) De burger zal wel opdraaien voor de kosten als de centrale's moeten worden afgebroken.

We hebben zopas een contract afgesloten met ECOPOWER, hoofdzakelijk om ecologische redenen. De cooperatieve formule is ook schitterend.

Ik wou wel even inspelen op het NUON verhaal : 3 jaar geleden schakelden we ook over van electrabel naar NUON voor electriciteit en gas. De fakturatie was een ware ramp... na enkele onbeantwoorde mailtjes en veel telefoontjes werd het er alleen erger op, niemand die er nog iets van begreep.
Binnen het jaar hebben we overgeschakeld naar CITYPOWER, (ondertussen luminus) en inderdaad 2x boete moeten betalen.

Bij citypower is de facturatie altijd (2 jaar) zeer correct verlopen en we blijven er dan ook klant maar enkel voor voor gas.
mTTs schrijft:
> Vandaag hebben we ons aandeelhoudersbewijs toegestuurd gekregen van Ecopower, waarbij we vanaf september hopen te kunnen overstappen van Elektrabel naar Ecopower.
>
> Als ik alle kosten samenreken die we hebben bij Electrabel en uitreken per kWh, dan kom ik op 0,20 EUR/kWh. Waarschijnlijk is er nog een mogelijkheid om een betere formule te kiezen bij Electrabel, maar uiteindelijk hebben we maar direct gekozen voor Ecopower (0,16 EUR/kWh vanaf december).
>
> Ik vroeg me af wie hier nog allemaal of het forum zit die al (i) Ecopower als energieleverancier heeft, (ii) bij Ecopower in de wachttijd zit of (iii) overweegt om over te stappen naar Ecopower. Voor de eerste groep vraag ik me af hoe lang hun wachttijd precies was.
>
> Mijn redenen om over te stappen waren alvast (i) het principe van milieuvriendelijke energie, (ii) de prijs en (iii) de transparante factuur (kostprijs = verbruik * 0,16).

Ben ook overgestapt van nuon naar ecopower voor mijn elektriciteit.
Ecopower alles laten regelen en geen boete moeten betalen maar ik heb wel zeker 10 brieven gekregen van nuon met daarin telkens dezelfde tekst: 'Wij vinden het spijtig dat u overschakelt naar een andere leverancier...' wel telkens met een andere datum in het briefhoofd.

Van een administratieve warboel gesproken!

Nochthans ben ik wel nog bij nuon voor aardgas wegens geen beter alternatief.

Lampiris levert nu ook gas, dat is misschien een 'ecologische' keuze voor gas? Natuurlijk is gas gas, maar de ethiek van het bedrijf dat levert is ook belangrijk.

waar kan ik iets lezen over ethiek bij lampiris?

Dirk

Ecopower op Klara
Op woensdag 17 oktober 2007 is Ecopower te gast in het programma ‘Bedrijvigheden’ op de radiozender Klara, ‘s ochtends van 10 tot 11u. In ‘Bedrijvigheden’ komt telkens een vzw, een ngo, of een onderneming aan bod met een eigen keuze aan klassieke muziek.

Dirk

Heeft iemand een idee hoe Ecopower de evenwichtsverplichting (evenwicht verbruik en levering) nakomt? Wie is de evenwichtsverantwoordelijke voor Ecopower en met welke energie (nucleair, steenkool, aardgas, waterkracht, ...) als basis realiseert die dat en in welke mate ?

Hun evenwichtsverantwoordelijke is Anode bv (volgens hun website). Uw speciefeke vragen over hun balance responsible kan je misschien beter rechtstreeks aan Ecopower vragen.

Inderdaad,
op onze site kun je daar uitleg over vinden. Maar voor het geval je het niet vindt:

Overschotten van de productie worden op de beurs verkocht en tekorten aangekocht. Het groene karakter van de elektriciteit wordt gegarandeerd met zogenaamde garanties van oorsprong. De VREG (Vlaamse Reguleringsinstantie voor Elektriciteits- en Gassector) organiseert dat systeem met garanties van oorsprong. Voor elke geleverde kWh wordt er dus een kWh van groene elektriciteit op het net gezet. De kleur van de elektriciteit gaat dus mee met de garanties. Elektriciteit van de beurs heeft geen kleur.

Tegelijk werkt Ecopower er wel aan om op termijn een zo evenwichtig mogelijke energieproductie te hebben. Het beurssysteem maakt dat je dan ook de beste prijzen hebt.

Ben tevreden van ecopower. Geen problemen, duidelijk factuur, geen abonnement. Dik in orde.

Nog 7 dagen en we zitten ook bij ecopower Ben benieuwd!

christ

Afgelopen week een brief van EcoPower ontvangen.
Het tarief wordt verhoogd naar 0,17 € per Kwh en dit vanaf 1 oktober 2008.

Jup, ook gekregen.

0,17€ voor groene stroom is anders nog zo duur niet. In het buitenland toch wel wat duurder denk ik.

Heb het nieuwe facturatievoorstel van mijn schoonmoeder eens bekeken.
In 2007 : 31,-€/maand te betalen
Afrekening 2007 : 45,-€ opleggen

Nieuw facturatievoorstel van Electrabel voor 2008 : 45,-€/maand

Maar liefst 40% duurder dan in 2007

Gelukkig is dit via de telefoon te wijzigen naar 35,-€/maand

Ecopower is top.

Duidelijke prijs : aantal kWh * vaste prijs

Zeer tevreden Ecopower klant

Als onze bouw klaar is, zullen we daar ook voor Ecopower kiezen. Nu huurhuis, en al verschillende keren veranderd. Begonnen bij Citypower, werd dan Luminus (maar dat zagen we niet zitten), overgestapt naar Essent. Tot nu toe weinig problemen mee gehad, maar we zijn ondertussen absoluut overtuigd geraakt van Ecopower. Alleen... kunnen ze ook elek leveren voor de bouw zelf? Moet je dan ook 6 maanden van tevoren contact opnemen? Iemand hier ervaringen mee?? Groetjes, Tania

Je belt hiervoor best eens naar het kantoor: 03 287 37 79.

Dirk

Tania,
Ecopower levert bij ons de stroom voor de bouw, maar we zijn nu ook al klant bij Ecopower.

Mvg

Al eens berekend hoeveel rente je verspeelt bij de voorafbetalingen bij uw energieleveransier?Voor mij is dat 183euro per maand maal 12=2196 als ik dat een jaar laat staan op een rekening krijg ik 3,75% rente=82,35euro die de maatschapijen opstrijken.Ik heb een voorstel gedaan om mijn jaarlijkse faktuur op voorhand te betalen uiteraard met een korting van 3.75%,ook heb ik dit gemeld bij testaankoop een tijd geleden en ook zij vonden dat dit moest kunnen vooraf te betalen op jaarbasis.Wij worden gewoon bestolen ,reken maar uit rente maal het aantal klanten hoeveel dat opbrengt!

Deze post heeft infeite niets met ecopower te maken, slaat op alle energieleveranciers (en bij uitbreiding op alle jaarlijkse betalingen)

En daarnaast vond ik het vroeger (nu staan onze voorafbetalingen op 0 wegens PV instalatie) erg handig dat we op die manier onze betaling konden spreiden over het ganse jaar. Het alternatief is plots geconfronteerd te worden met grote jaarlijkse facturen.
En infeite krijg je ook tussentijdse leveringen, je betaald dus ongeveer gelijk met je verbruik.

Een beetje mierenneuken als je het mij vraagt.

hilleke

volgens mij klopt uw berekening niet ,u rekend de volle som aan zoveel %, maar de eerste maand brengt voor een vol jaar zoveel intrest op
de laatse betaling is nog maar een maand dat die intrest opbrengt
maar dat wij bestolen worden klopt voor 100%