Te veel Pur mogelijk? Grote vloeropbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik zit met hetzelfde probleem met onze verbouwing:

Tussen de (soms oneffen liggende) beton en de 0-pas is er op plaatsen 21-28 cm.

Isotrie (foamchape) is komen kijken en ze zouden het uitnivelleren en voor de kostprijs rekenen ze aan een gemiddelde van 14cm isolatie, kostprijs 2.150€ zonder btw. (met eps-platen komt het op 1.000€)

Als je het er nadien met minder stookkosten uithaalt kan ik ermee leven dit te betalen voor de Pur, maar nu heeft iemand gezegd dat je tot een bepaald aantal centimeters maar isoleert en de rest is bijzaak is dit waar? (we verwarmen met vloerverwarming!)

Indien ik een uitvulchape neem (beneden is het 65m2), komt het voor 5cm chape op 200€ zelf geplaatst, voor een cm of 7 300€. De pur zou ik zowiezo nemen, ik vraag me af wat ik dan best doe, de Pur 14 cm of de 7cm chape samen met +-6cm Pur.

De prijs voor 6cm Pur komt op 1255€ excl. btw dus samen met de chape komt het ook wel op een 1500€.

Dat is nog een verschil van een 750€, nu is de vraag, haal je die eruit met de 14cm Pur of is die nog noodzakelijke opvulling na zoveel cm?

Mvg

Steven

Reacties

Stven,

>maar nu heeft iemand gezegd dat je tot een bepaald aantal >centimeters maar isoleert en de rest is bijzaak is dit >waar? (we verwarmen met vloerverwarming!)

Niet helemaal waar, alhoewel het effect welliswaar gaat minderen, de verhouding isolatieverbetering/onkosten heeft ergens een kantelpunt waarna het economisch niet echt rendabel meer is om extra pur te liggen spuiten...

Wij zaten in hetzelfde schuitje met 20cm op te vullen. Zouden we 15cm PUR nemen en iets dikker pak chape of met EPS-platen werken etc,etc,etc
We hebben ook overal vloerverwarming.

Ik zou zeker meer als 6cm PUR nemen, ZEKER met vloerverwarming is dat toch wel echt het minimum.
14cm PUR is dan weer een lekker warme vloer met weinig verliezen meer denk ik.

Wij hebben uiteindelijke 3 x 5cm EPS platen zelf gedaan nadat we 5cm "schuimbeton" genomen hebben voor uitvullen van leidingen etc
15cm PUR spuiten zou een PAK geld gekost hebben, nu was de kost minder als de helft! (ik heb 17 kuub EPS in de woning liggen...Da's nen hele hoop)

Het is ook iets dat je nooit meer kan veranderen dus persoonlijk, ALS het verschil 6cm + chape <-> 14cm "nog maar" 750 euro is zou ik toch de 14cm PUR durven nemen!

Jan

het klopt dat vanaf een bepaalde dikte het effect van bij-isoleren totaal te verwaarlozen is. Het effect van isoleren volgt namelijk een omgekeerde exponentiële grafiek (ken de juiste wisk. naam even niet).

en natuurlijk zoals hierboven gezegd wordt de prijs opeens niet meer in verhouding tot de terugverdientijd. Al is dit afhankelijk van de prijs van brandstoffen.

hallo steven

ik zie dat jij een prijsofferte heb gevraagd bij firma isotrie om PUR te spuiten.

Vraag eens een prijsofferte aan bij de firma ISOWIT uit
Bilzen.Deze waren +/- 2€ de m² goedkoper dan isotrie.

Correcte service en snel uitgevoerd.Spreek uit ervaring.

Alleen 1 ding moet je wel in het oog houden als je PUR laat spuiten...ALLE leidingen die over de vloer lopen en waarop de PUR komt leg die goed vast alle 30/40cm want anders komt de leiding mee omhoog als de pur uitstijft.Ik had mijn leidingen ongeveer alle 50/60cm vastgelegd en op vele plaatsen is de leiding meegekomen.Gevolg ik kan de Pur-laag niet laten nivelleren uit risico de leidingen (electr+water)ter beschadigen.En je moet je PURlaag laten nivelleren wil je er een vloerverwarming op leggen

succes

ludo/wallonie

functie f(x)=1/(a+bx)

1 1625 1,667
4 722 0,741
6 527 0,541
10 342 0,351
15 238 0,244

Tabel met dikte isolatie/warmteverlies/U-waarde (slechts een voorbeeld maar toch in dezelfde ordegrootte)

Het verschil tussen 6 en 15 cm = 289W (voor 65 m² met delta T=15°)
Per jaar = 289*3500h= 1150 kWh of 115 liter stookolie.
Met vloerverwarming zal de besparing hoger zijn door de hogere temperatuur van de chape.

Hoi,

Ik ben zelf een huis aan het bouwen en heb dikke pur platen gebruikt tbv isolatie van wand 17cm (spouw), dak 20cm en vloer 20cm. Ik heb deze platen gekocht bij een handelaar die 2e keus en gebruikte pur platen (sandwichpanelen) verkoopt platen zijn 1,17 mtr breed en bekleed aan beide zijde met staal. afhankelijk van je onderhandelingscapaciteiten kosen dergelijke platen 7-10 euro / m2. Hiervoor moet natuurlijk je werkvloer wel recht zijn, maar voor 65 m2 betaal je dan maar 650 euro en wellicht nog 100 euro voor alle naden af te purren met losse purbussen. Wellicht en idee!

Groeten Ivo

@ Steven,...

ja, maar vanaf pakweg 50cm is het niet zinvol meer om bij te isoleren,..wat je dan nog bespaart aan verwarming is niet meer evenredig met de kost van je isolatie,...