Duiven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

Op de nok van ons dak zit steeds een koppel duiven. Nu beginnen ze ook al op de vensterbanken te zitten van de slaapkamers boven. Die duiven laten veel duivenstr... achter. Dit tot onze grote ergernis.
Ons dak ziet soms wit van de uitwerpselen. We gebruiken echter het water van het dak. Voorlopig voor toiletten en de tuin.

Is het water in de regenput hierdoor nog goed ? Is het nog te gebruiken voor andere zaken(was) ?

Weet er iemand hoe we die duiven weg krijgen van ons dak en de vensterbanken ? Dit opkuisen is geen leuk karweitje.

Bedankt

Marc

Reacties

de man die in het huis woonde voor wij het kochten had 200 duiven (

- ze naar een lager gelegen plaats zien te krijgen (binnen, met eten, ...)
- een groot net maken
- een mes klaarleggen ...

het is geen leuk werkje !!, maar het is nu toch al enkele weken geleden dat we nog een duif gezien hebben.
(behalve die in de diepvries dan)

water in je put: bij ons bezinkt/drijft het grootste deel van de viezigheid, maar ik zou het niet voorlopig niet durven gebruiken voor was, ... enkel voor tuin water geven.

als ik zeker ben dat de laatste duif weg is, gaan we de put eens volledig schoonmaken en dan regenwater beginnen gebruiken.

w

U spant een dunne draad op de plaats waar de duiven zich zetten. Deze draad stoort de duiven dusdanig dat ze niet meer op je vensterbank zullen neerstrijken.