Zonwering: screens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

Ik ben op zoek naar vetikale zonwering om buiten aan de ramen te bevestigen (voor- en achtergevel rijwoning).

Uitvalschermen vallen mij wat te swaar uit: de voorste ramen bestaan uit drie aparte ramen die onder een hoek op elkaar aansluiten (zgn. erker).

Ik dacht aan Solcreen van Winsol wegens hun compacte vorm.

Heeft iemand ervaring hiermee of kennen jullie betere alternatieven?

Bedankt
Danny

Reacties

Danny,

neem eens een kijkje op www.kestelyn.be of www.renson.be

Alain

Alain en Gino,

Dankjewel voor de info. Dat is inderdaad wat ik zoek: oprolbare screens met compacte kasten.

Danny

Danny, ook HAROL is een een bekende speler op hun site kan je testen van screens vinden ivm licht en warmte transmissie.
De beste screens zijn deze met glasvezel HELIOSCREEN is hier de bekendste. Op mijn bedrijf werd in 1973 helioscreen screens gemonteerd die nu nog als nieuw zijn. Ik heb hen gevraagd voor een dealer in mijn buurt, maar dat valt tegen. Goede screens zijn er voldoende, een goede plaatser voor een correcte prijs op een redelijke termijn is al een stuk moeilijker.
mvg, Fonscbb2e9fc

Wij gaan screens plaatsen door http://www.horpirol.be . het doek loopt in de geleiders, We wouden de combinatie van vliegenraam en zonnewering . Ik denk dat de screens die ze gaan plaatsen van kestelyn komen, zoals hierboven vermeld. Winsol vond ik vrij duur !

Wij hebben zonet ook windvaste screens geplaatst van de firma www.horpirol.be Het doek van deze screens zit vast in de geleiders en maakt zo ook dat er geen insecten binnen kunnen dringen. De doeken hangen zeer strak, omdat we al een tijdje op zoek waren naar screens voor onze moderne woning met grote ramen zijn we uiteindelijk bij Horpirol in Tielt terecht gekomen. Deze firma kan ze zelf plaatsen tot 4M. breedte in een compacte kast zelf breder is mogelijk zeiden ze. Daarom hebben we deze bestelling ook geplaatst bij hun. Alles is proper afgewerkt zonder dat je het merkt als opbouw, en het warmteverschil is ook enorm te voelen.

Mvg
Wim

Neem eens een kijkje op www.horpirol.be bij de rubriek specials.
Deze mensen gaan écht tot het uiterste...

Mvg
Wim

Alfa zonwering biedt zeer compacte screens aan.

Hier een overzicht van de types screens. Kan ook uitgerust worden met een zonnesensor (zie helemaal onderaan filmpje + tekst). Zodat je huis niet opwarmt als je niet thuis bent.

Hallo iedereen,

neem eens een kijkje op www.moyaert.be 

dit zijn alternatievelingen die met dezelfde producten als renson werken, maar het is hun eigen merk, en ook

een héél stuk goedkoper.  Wat service en professionaliteit betreft is het top.  Bedankt voor de mooie werken

die jullie gepresteerd hebben.  Wij bouwden via durabrik en hadden niet geopteerd voor rolluiken en zonwering,

maar daar is het er nu toch van gekomen.