Vitolaplus 300 + zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

De noodzaak dringt zich op om ons dak te vervangen.
De renovatie zouden we willen combineren met het plaatsen van een zonneboiler + panelen en een nieuwe mazoutketel (bestaande is 30j oud).

Een eventuele invulling van het geheel: Zonnepanelen van Tisun, gecombineerd met een Pro-Clean stratificatie-boiler van T&S. Het bijverwarmen van de boiler tot de ingestelde temperatuur zou dan kunnen gebeuren met een mazout-condensatieketel, bijv. een Viessmann Vitolaplus 300.

Kan ik kan de verwarming met convectoren ook koppelen aan dit systeem? En ga ik iets uit die zonnepanelen halen voor gebruik met het CV systeem.

Enig advies, opmerkingen of sterk af te raden zaken?

Mvg,

Limer

Reacties

Hallo

Ja je kan de verwarming met convectoren koppelen aan dat systeem.
Maar je gaat aan die zonnepanelen voor CV gebruik en zeker in jou geval met convectoren zo goed als niets hebben.

Je hebt voor convectoren te hoge temp.nodig en dat samen met een redelijke hoeveelheid is hopeloos op de momenten dat je verwarming nodig hebt.

Ecologisch is zonneenergie nooit af te raden maar in dit geval economisch zeker wel.

Ik vermoed dat je woning niet echt geisoleerd is en je volledig geen lagetemp. verwarming hebt.

In jou geval zou ik een simpele zonneboler zette met 2 panelen ca 5 m²

MVG Eric

Eric,

Gesteld dat het water, rondgepompt voor CV, 50 graden is, dan kan moet je zonnige winterdagen toch maar een klein gedeelte meer bijstoken, of zit ik hier niet juist?

De juiste temperatuur van het CV water momenteel ken ik niet, maar dat zou ik misshien es moeten meten?

Wat ik wel weet, is de er momenteel een 44kW ketel staat, die op 70C ingesteld staat (omdat bij lagere temperatuur de verbrandng onvolledig is.)

Limer

Iets waardoor je er ook een beter inzicht inkrijgt is experimenteren met het gratis programma http://www.getsolar.info/bins/gs81inst.exe

Daar kan je zien wat je opbrengsten kunnen zjn

Eric

ik heb het al eerder gezegd

neem het totaalpakket bij viessmann , véél interessanter
dan weet je regeling van de ketel
wat er perfect gebeurd... er is communicatie tussen de zonne regeling en ketel regeling , Zéér belangrijk !

Thomas

van die zonnepanelen zie ik vele merken,de meeste mij niet bekend,maar van de buderus en viessmann panelen hoor ik hier weinig.heeft er iemand ervaring of info van deze panelen?alsook over een goede vat in vat boiler van ongeveer 1000 liter(150 liter san.boiler)

mischien te laat maar indien je totale installatie toch vervangen dient te worden .
Denk ook eens aan een houtgestokte cv gekoppeld met een zonneboiler dit is economisch en milieutechnisch interresant. bijvoorbeeld Hdg bavaria en kwb hebben goede 30 kw ketels

Wil hier toch nog even een opmerking maken:

Als we met een mazouth condenstatieketel werken en de brandstofhandelaar leverd geen zwavelarme diesel wat gebeurd er dan met de ketel bijv. de Viessmann hierboven genoemd ?

Als de ketel absoluut niet tegen zwavelzuur kan zou ik niemand deze ketel aanraden.

Brandstofleveranciers blijken namelijk niet in staat te zijn te garanderen dat de brandstof geen zwavel bevat. In de praktijk blijft er bijvoorbeeld een paar honderd liter in de tankwagen staan met veel zwavel waarbij dan 1000-2000 ltr zwavelarm wordt getankt. Het resultaat is dan een mengsel met teveel zwavel.

Als uw ketel hier niet tegen kan kan je er beter niet aan beginnen. Als het fout gaat zegt de ketelbouwer dat het geen garantie is en de eigenaar zit met de gebakken peren.

Overigens kan je altijd het zwavelgehalte laten testen van je levering. De kosten zijn ongeveer 85 euro voor zo'n test.