spaardouchekoppen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Spaardouchekoppen worden alom geprezen in het kader van rationeel energie (en water) gebruik. Wanneer je in de praktijk op zoek gaat naar zo'n spaardouchekop blijkt dit echter niet zo evident te zijn.
Via internet vond ik dat de 'best saver' van het merk A/S Microplast door de Nederlandse energie- en waterleidingsbedrijven verkozen is tot beste koop. Maar dit merk heb ik voorlopig nog nergens teruggevonden. In een grote sanitairwinkel vertelden ze me zelfs dat spaardouchekoppen flauwe zever waren. Als je water wil besparen, moet je gewoon je kraan minder ver open draaien, zo luidde het.
Ook bij netbeheerder Eandis, die bonnen uitdeelt voor spaardouchekoppen, wisten ze niet welk merk de voorkeur geniet of waar je ze kan kopen.

Kan iemand mij zeggen waar je best een spaardouchekop aanschaft? En of er een keurmerk bestaat waarop je kan vertrouwen dat de douchekop ook effectief bespaart?

bedankt
Johan
Gent

Reacties

Bij Izen hebben wij de mini gekocht. We zijn er te vreden van!
Microplast kan je bestellen via internet vanuit Nederland, maar ik weet de coordinaten niet meer. Google eens!

Bij Izen hebben wij de mini gekocht. We zijn er te vreden van!
Microplast kan je bestellen via internet vanuit Nederland, maar ik weet de coordinaten niet meer. Google eens!

Hallo Johan, zelfde probleem gehad: spaardouchekoppen waren moeilijk te vinden en als er als iets opstond als 'ECO' of '50%', dan stond er nergens hoeveel ze verbruikten, laat staan bij welke druk.

Ondertussen hebben we de chromé spaardouchekop bij e-ster.be besteld (en ontvangen), deze heeft een verbruik van 6,6 liter per minuut, bij een druk van 3,5 bar. Bij het uittesten bij ons thuis komt het op 7,5 liter, wat kan verklaard worden door een hogere druk. Dit is alvast twee liter beter dan onze 'oude' douchekop. Ik zou echter niet weten wat de terugverdientijd hiermee wordt.

Johan,

Altijd horen zeggen dat je een spaardocuhekop terugverdiend hebt nu 1 jaar.
De onze geeft 6 liter/min bij kraan vol open. Meestal draaien we deze dan nog maar op halve stand dus 3 liter per minuut.
Ik had deze vervangen zonder dat iemand thuis wist wat het was, de reacties waren heel positief want die verneveling is aangenaam, je ganse lichaam wordt continu beneveld (geen koude schouders meer).
Die verkopers met hun drogargumenten ...

Maarten

Johan of anderen,

Heb je nu een spaardouchekop aangeschaft? We zijn ook tevergeefs op zoek (in de reguliere winkels).

Groetjes
Bert

Beste,

Via e-ster spaardouches aangeschaft. Debiet is nu inderdaad maar 6-7 ltr meer per minuut.

Waterstraat heeft nu wel wat meer druk(spetterd wat meer)
maar na 2-3 keer douchen merk je dit niet meer.

Bij de populaire merken moet je eens kijken naar de Fitness vaste douches, die kan je ook begrenzen.