afmeting zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb al gezocht maar niets gevonden,maar wat is de diameter van een zonneboiler van pakweg 200l en 300l,kwestie dat die gasten die hem plaatsen door de deuren ,trapgat,enz..met dat spul kunnen.

Reacties

heb hier een zonneboiler staan van 300 liter

die is ongeveer 1.8hoog en heeft een diameter van 70 cm

Wim,

Er bestaan boilers die ter plaatse gemonteerd worden. Ben wel de merknamen even vergeten maar ze bestaan zeker.

wim schrijft:
> Ik heb al gezocht maar niets gevonden,maar wat is de diameter van een zonneboiler van pakweg 200l en 300l,kwestie dat die gasten die hem plaatsen door de deuren ,trapgat,enz..met dat spul kunnen.

hello

Ik heb een zonneboiler van 1000 liter merk Consolar.Had een deuropening van minimum 85cm nodig, heb er dan maar 90cm van gemaakt.

Als je een zonneboiler kiest van gelijk welk merk,meestal staat de minimum doorgang vermeld in hun technische fiche.

mvg

ludo

Wim Ga eens kijken op

acv.com/be-nl/03_03/8/app.rvb Ulrik

Wim, als ik er ooit een laat steken is het er een van Latento met een nog grotere opslagcapaciteit. Meer info over de verschillende mogelijkheden kan je vinden op www.latento.de Ooit aanbevolen door Hans Delanoye die een van de grote wijze raadgevers is op dit forum.
Succes d'ermee.

Ik zit met hetzelfde probleem. Mijn boiler komt in de kelder, en momenteel ben ik mijn dek aan het toeleggen. Trapgatopening is 90 cm breed. Blijkbaar is dit voldoende voor een "solar schichtenspeicher" van zo'n 1000 liter? Of toch nog even wachten voor ik m'n gelijkvloers volledig dicht leg?

Hallo

Voor Jan...

De boiler van 1000liter van het merk Consolar weegt aardig wat ( ik denk rond de 200kg).Met 2 personen was het limiet doenbaar om deze te verplaatsen/te manipuleren en dan nog op gelijkvloers.Laat je vloer nog effe open, plaats de boiler en doe dan je vloer dicht.Je rug zal je dankbaar zijn .

Ludo

Bedankt allen voor de antwoorden en de links,heb nu toch een beter idee v/d afmetingen.

even een oud bericht oprakelen:

bestaan er zonneboilers met een maximale hoogte van ongeveer 120cm? We zouden de zonneboiler mogelijks in de nok van het dak willen plaatsen, en daar is niet veel ruimte

laat me raden 't is om een thermosiphon te maken ?

Ik vrees ervoor dat dit hoe dan ook niet lukt, omdat de stratificatie in een tank met hoogte  1.2 mter niet veel zaaks zal zijn.

eddy

euh, nee. Simpelweg omdat die ruimte niet hoger is

 effe rondneuzen op de website van www.solarbayer.de (Duitstalig) en op de rubriek "speichertechnik" de verschillende boilers checken op hun technische fiche... Of op hun Engelstalige site www.solarbayer.com in de rubriek storage systems kijken. Wellicht bestaan de complexere buffervaten niet in klein volume en gaan al snel te groot zijn. Kijk dus naar "Trinkwasserspeicher/ BrauchWasserspeicher" (BW) en "Hochleistungs-Solarspeicher" (SKL).
.
Niet dat andere merken slecht zijn, maar als zij het niet hebben vindt je het stellig ook niet ergens anders. En nergens heb ik zo concurrentieel geprijsd zoveel keuze aan buffervaten kunnen vinden en ook nog zoveel technische uitleg.... (anders zou ik het zelf dichter bij huis kopen)