regenwater in plonsbad kinderen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Wij hadden afgelopen weekend een discussie met de familie over het vullen van het plonsbad van de kinderen met REGENWATER? Is dit veilig? Moeten we het water controleren? Of toch liever stadswater gebruiken?
Groeten, alvast bedankt voor reactie!

Reacties

In regenwater zitten kiemen en in een later stadium larven en dergelijke. Eventueel wat desinfecteren?

Vers regenwater kan helemaal geen kwaad.

regenwater dat lang stilstaat op een bepaalde temperatuur kan legionella bevatten. Dat op zich is enkel gevaarlijk als het water verneveling plaatsvindt.

Daarom dat de meeste mensen enkel regenwater voor WC, Wasmachine en tuin gebruiken.

In de openlucht en zonder jacuzzi op 29°C kan hier niet veel misgaan.

Douche en bad geeft altijd verneveling en zou in extreme omstandigheden wel eens legionella kunnen bevatten. Die dan lekker in de badkamer stoomt.

Aangezien water niet zo "duur" is en regenwater voor de meest "verkwistende" toepassingen al een hele bijdrage is wordt het spel meestal veilig gespeeld.

Ann,

1) of je nu regenwater of leidingwater gebruikt, je zal het zwembadwater toch regelmatig moeten vervangen/filteren.

2) kinderen hoeven niet zo nodig in een steriele omgeving op te groeien / te spelen; dat is niet goed voor hun weerstand

3) drinken zou ik ze afraden, maar moord en brand schreeuwen om een slokje water niet

veel plezier,

Björn