Warm water:twijfel twijfel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb vandaag een offerte binnengekrgen voor een stookolieketel, ook voor warm water. Kostprijs: 3600 euro !
Veel te veel vind ik het, en met een boiler van 130 liter.
Als alleenstaande kan ik daar niets mee doen, en was overigens de vraag niet. Ik dacht dat er een stookolieketel bestond voor onmiddelijke warmwater productie.

Ik denk daarom om toch maar een kleine electrische boiler te plaatsen, en de CV apart op stookolie. Er wordt steeds gezegd dat electrisch sowiso duur is, maar telkens de stookolieketel laten branden voor het warm water, is dat dan goedkoper ?

Als ik apart een ketel koop voor de CV, en apart eentje voor het warm water (op electriciteit), komt me dat goedkoper uit in installatie.

Wat zeggen de experten hier in het forum?

Ik denk er ook over na om later zonnepaneeltjes te plaatsen.

Reacties

Zelfde toestand zoals bij mij.
Ik ga voor de zonnepanelen.(alleen voor warm water)

Is het niet te realiseren om doorstromer op aardgas, of eventueel flessengas, zonnepaneel is ook wel een goede optie, zal ook een deftig prijskaartje aanhangen, maar aan wat niet, doe nog maar eens goed navraag.

Ik ga een AME Celcius laten installeren (+-800 Euro Plaatsing laat ik in uurloon doen omdat ik die vakman 100% vertrouw). Dit toestel heeft een gestuwde afvoer en kan zowel op propraanflessen als op het aardgasnet geconfigureerd worden.

Mijn keuze viel ook op dit toestel omdat het later heel gemakkelijk te integreren is met zonnepanelen.
("Later"... ik wacht eerst tot mijn woning af is en als ik dan de voorziene geldsom zeker over heb dan pas installeer ik de zonnepanelen).

Tweede reden van mijn keuze:
Ik hou niet van die alles in één toestel. Als die dan eens defect gaan heb je niks meer. M.a.w. als het zonne-systeem geen warm water kan leveren heb je met zo'n toestel nog altijd warm water.

Mijn vakman zegt dat er ook iets zwaardere toestellen zijn (gaswandketels) die ik dan tegelijk kan gebruiken als bijverwarming of noodverwarming (ik ga buizen voor vloerverwarming plaatsen).

Dus: Vraag nog eens wat raad en documentatie bij een goede vakman in uw omgeving, er zijn mogelijkheden te over.
En wellicht krijg je hier op het forum nog andere (betere) tips of ideeën dan het mijne.

Succes,
Rudy Martens

na aftrek van subsidies, fiscaal voordeel,...moet het in 2007 toch lukken om een zonneboiler te (laten) installeren voor 2000 €. Zal een gasconfiguratie dan nog zoveel interessanter zijn? Wel klein doorstromertje bijplaatsen voor zgn "tussenseizoen".

Beste Rudy,

Mooie tip. Weet u of dit systeem toevallig ergens nog getest is ?