houtvezelplaten of vlasisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,

wat kan ik best aanbrengen voor dakisolatie. Onze woning heeft momenteel geen onderdak en heeft kepers van 75mm dik. Wegens dakkamers moet de isolatie van buiten aangebracht worden. Ik overweeg volgende opties:
A. Bijkomende keper plaatsen van 40 mm; 120 mm vlasisolatie tussen nieuwe & oude kepers; 35mm houtvezelplaat Pavatex erop.
B. 80 mm vlasisolatie tussen oude kepers; 60mm Pavaterm Plus erop.

Enig idee wat beste resulaten geeft in zomer & winter ?
Hoe dik dien in de tengellatten te nemen (had gedacht 15mm)

Groeten,

Ellen

Reacties

"wegens dakkamers moet de isolatie van buiten aangebracht worden";
=> hoe zit het met je dampscherm? Is dat aanwezig?

de produkten die je benoemt hebben min of meer dezelfde isolatiewaarde. Veel verschil geven je twee opties niet.

Walter

De kamers zijn momenteel afgewerkt met plaaster + leem tegen 4cm dikke cementvezelplaten (dateert van 1960) die aan de kepers bevestigd zijn.

Zou denken dat dit de rol van damprem kan vervullen ?? Lijkt me heel veel werk om tussen & over elke keper een damprem te plaatsen & ben van plan één en ander zelf te doen.

Zou het niet volstaan damprem te plaatsen op het (overblijvende) stukje zolder in de nok - daar kan ik namalijk van binnenuit de damprem plaatsen.

Groeten,

Ellen

cementvezelplaten; bedoel je asbestplaten...? Isolerend, watervast, dampdicht, sterk, stabiel, het perfecte bouwmateriaal. Alleen....

Walter