vloeropbouw met vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wat is volgens jullie de nodige dikte voor de vloeropbouw
bij vloerverwarming.
Ik zit nog in de ontwerpfaze;dus ik kan nog alle kanten uit.
Op het gelijkvloers ( er wordt gewerkt met een kelder ) hadden we gedacht aan een combinatie van vloerverwarming met radiatoren.Boven enkel radiatoren.
In de muur 10 cm recticel
Bedankt!

Reacties

pol,

5cm uitvullaag, 10cm isolatie,7cm chappe met vv en 2cm afwerking. Als je een echte kelder hebt kan de isolatie iets minder maar dan moet je kelder perfect geisoleerd worden.

misschien toch nog opmerken:; Met voldoende isolatie heb je die radiators voor niks nodig op je gelijkvloers. En ook je radiators boven kan je dan vervangen door vv.

Walter

Wij zitten met dezelfde opbouw bij onze verbouwing, als isolatie is 2x5cm PU platen voorzien met hierop een noppenplaat voor de VV. Is 7cm chappe de minimum of mag dit 5 cm zijn? Moet de chappe gewapend worden? Zo ja, met wat dan best? Wij zouden onze tegels onmiddelijk in de chappe leggen.

Alvast bedankt!
Lieven

Wij zijn op zeer onregelmatige tijdstippen thuis (shiftwerk enz.); de gedachte was dan ook om als basisverwarming te kiezen voor vloerverwarming,en de piekmomenten op te vangen met radiatoren.

Bij ons is dit ook het geval, maar in het tussenseizoen en als we gezellig in de zetel liggen verwarmen we met onze pelletkachel. VV dient enkel om een basistemperatuur van bvb 18° aan te houden.

Mijn vv-man had gezegd om minstens 7cm te tellen voor de chape + vloer, maar ik vrees dat we 9cm gaan moeten tellen.
Ga ik da erg merken bij het opwarmen voor de vloer ? Want dan moet ik een andere oplossing gaan zoeken.

Nick of Nicky?

Voor de vloerverwarming minstens een R-waarde van 2.5 voor de isolatie, in eps komt dat op ongeveer 90mm, dan 65mm uitvulling, en dan je vloerafwerking.
Een cm meer of minder ga je bij de opwarming niet merken, vloerverwarming stook je continu, dus maakt de traagheid weinig uit.

Hans

5cm is echt de minimum, beter 7cm. Bij ons is het uiteindelijk 8 à 9cm geworden, gewapend met draadnet omdat hij zwevend op de isolatie ligt. Liever te sterk dan andersom...

hoi,

ik heb eerst mijn leidingen op de beton uitgevuld met isolatiekorrels met wat cement en zand. Hierop heb ik twee lagen piepschuim van 5 cm gelegd. Geschrankt natuurlijk. Hierop heb ik mijn vloerverwarming geplaatst met tacker. Hierop 5 cm chappe met speciaal bindingsmiddel voor vloerverwarming. Hierop heb ik een dubbele bouwfolie gelegd. Mijn tegels heb ik hierop in volle mortel gelegd. 3CM. Ook aangemaakt met bindings en uitzetmiddel.
Aan de kanten natuurlijk uitzettingsband geplaatst. Dubbele bouwfolie is geplaatst omdat ik geen uitzettingsvoeg kon maken met het romeins legpatroon van mijn tegels. Uitzettingsvoeg heb je normaal nodig boven de 40 m². Bij mij is de ruimte ongeveer 55m². Alles traag opgestart. 1°C per dag omhoog gegaan.

Ik wil een werkschuur uitrusten met vloerverwarming (ook met het idee dat het héél eventueel nog wel eens woonruimte kan worden).

Mijn idee is om v.v.buis in een dikke gevlinderde betonvloer van 120 mm te storten, die op 80 mm EPS ligt, met kantstroken. Ik wil de vloer zwaar kunnen belasten. Kan iemand mij vertellen:

- Wat is er tegen vv buis in zo'n dikke vloer (ietsje trager? minder zuinig?)? Alle systemen die ik op internet tegenkom, zijn gebaseerd op een chappe.

- Ik begreep van iemand dat ik noodzakelijkerwijs gegalvaniseerde wapeningsmat moet nemen. Waarom? corrosie door warmte?

- Hoe zou ik de buis hoger in de vloer kunnen krijgen ipv op de wapeningsmat, die onderin moet liggen?

- Is het in deze situatie ook aan te raden om vezels of toevoegingen aan de specie toe te voegen?

- een epoxy-vloerafwerking: goed idee of isoleert dit te veel?

Alvast mijn hartelijke dank!

Arjen

Ik wil een vloerverwarming in mijn kelder leggen (op tempex platen)Volgens de kelderbouwer is dit goed voor de ventilatie van de kelder? Er zit nml. een raam (koekkoek)in de kelder wat ik bv.op een kier kan zetten.
Heeft de kelderbouwer meer varstand van kelders of.....klopt zijn mening? Weet iemand hier iets van?

Hallo

Ik zit thuis met bestaande vloeren van ongeveer met 4 cm dekvloer,nou wil ik daar vloerverwarming in aanbrengen wat is hiervoor de beste methode .De bestaande vloer haal ik er uit maar ik kan ook niet diker met de vloer als 4 a5 cm

"Ik wil een vloerverwarming in mijn kelder leggen (op tempex platen) Volgens de kelderbouwer is dit goed voor de ventilatie van de kelder? Er zit nml. een raam (koekkoek)in de kelder wat ik bv.op een kier kan zetten.
Heeft de kelderbouwer meer varstand van kelders of.....klopt zijn mening? Weet iemand hier iets van?"

Als je vloerverwarming wil leggen in een kelder die geen verblijfsruimten bevat (ook al zit er een koekoekraam in) omdat je kelderbouwer je zegt dat dit goed is, dan is die kelderbouwer van lotje getikt en moet je zijn raad niet volgen. Zoveel weet ik daar toch van.

Rik