'The great global warming swindle' ... Kijken!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Even iets anders? Misschien ook eens naar een soort Anti-Gore film kijken? 

ga dan op Google Video eens zoeken naar The Great Global Warming Swindle Het is geen totale heilige waarheid, en de film heeft zeker ook zijn zwakheden (en onjuistheden) maar mogelijk zien de CO2-junks dan in dat het misschien, héééééél misschien toch ingewikkelder ZOU kunnen zijn dan enkel die broeikasgassen... zelfs deze film gaat niet in op een aantal andere mechanismen. Maar ja, ik ben al blij dat ze eens een ander bijkomend geluid laten horen. Deze controversiële docu was ook al bij Channel4 te zien... Panorama wilde hem niet uitzenden maar is nu met een beetje research bezig om eventueel met een eigen reportage te beginnen (nog voor de zomer). VOORAL EERST KIJKEN!

Reacties

Er was een tijd dat de mens geloofde in een platte wereld.
Tot er iemand kwam die zij dat de wereld rond was.
Die werd ook zowat op geknoopt omdat dat te gek voor woorden zou zijn.

Zo zijn er nog talrijke voorbeelden van algemeen verkeerd denken.

Wat men nog steeds niet geleerd heeft is dat men nog steeds met oogkleppen maar achter de meerderheid aan loopt.
Gelukkig zijn er nog anders denkenden.

Ik zal de film zeket nog even kijken, dank je voor de tip.

Volgens de film zou de CO²-curve met 800 jaar vertraging de temperatuurcurve volgen. Indien dit werkelijk zo is, (wie weet het echt ??) dan is de zonneactiviteit de oorzaak van de opwarming en heeft het met de menselijke activiteit niets te maken. Dat zou toch straf zijn..

vr gr
Pluto

(oude link verwijderd, admin)

Beste,

het duurzaam omspringen met energie moet onze eerste doelstelling worden voor de komende jaren. Dit heeft meer te maken met het feit dat we minder afhankelijk moeten worden van geopolitiek, oorlog en energie-aanvoer.

Energie en grondstoffen moet je zo dicht mogelijk bij huis halen en enkel gebruiken wat je nodig hebt. In de reportage werd de zon voorgesteld als een "wild beest" en dat wij eigenlijk in de atmosfeer van de zon leven...

De mens is maar een klein element in de natuur. Wanneer de natuur zou willen dan kan ze een beschaving uitroeien. (romeinen, azteken, japan, ...)

Op het moment dat je beseft dat de aarde en de zon een super-geheel zijn die het leven van de mens bepalen, dan kan je verder.
Je moet uit de natuur enkel halen wat je strikt nodig hebt. Een goed ontwerp van woningen en kantoren kan onze honger naar energie zodanig verminderen dat we deze terug uit onze eigen bodem kunnen halen.

Deze media-hetze is goed voor het algemeen besef van de mensen aan te wakkeren, maar de focus moet liggen op het verminderen van de energie-vraag en niet zozeer op de CO2.

groeten,

Martijn

Martijn

99% mee eens, maarruh

romeinen zijn niet door natuur uitgeroeid maar door de vandalen

azteken zijn niet door natuur uitgeroeid maar door de spanjaarden (en hun ziektes)

japanners zijn bij mijn weten (nog) niet uitgeroeid geweest maar amerika kwam daar wel dicht bij in 1945, was toch ook niet de natuur?

Mvg Arnold

Vooruit dan maar: de dinosauriërs werden toch uitgeroeid toen 65 miljoen jaar geleden het klimaat na een meteorietinslag in Mexico plots wijzigde? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Dinosauriers)

Verder helemaal eens met Martijn

De dinosauriërs werden helemaal niet uitgeroeid 65 miljoen jaar geleden, al de vogels en krokodillen stammen er van af.

vr gr
Pluto (evolutionist)