Vloerverwarming onder grindvloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik wil hoofdvloerverwarming onder de grindvloer.
Heeft iemand hier ervaring mee ? Ik vraag me namelijk af of het meteen warm wordt in huis of dat dit een hele poos duurt.
Er is vandaag iemand bij mij komen kijken en zei dat het heel snel gaat. Is dit waar ?

Reacties

Yep,

Op onze verdieping en zolder ligt grindvloer (aka steentapijt) en overal ligt ook vloerverwarming.
Het gaat even "snel" als op tegels. (eenzelfde warmtegeleidingsfaktor)

Vloerverwarming is SOWIESO "traag" dus laat je niet wijsmaken dat het 2x zo snel gaat omdat je steentapijt hebt tov tegels.

Beneden hebben we 60x60 tegels liggen en alles gaat hier even "snel"

Jan

Hey hallo,

Maar ik wil graag weten hoe snel het warm is. Ik sprak net iemand die zich bezig houdt met verwarmingen en die zei dat ik me niks wijs moest laten maken en dat het echt wel een paar uur duurt voordat het warm is. Jeetje de een zegt dit en de ander dat. Ik weet niet wat ik moet geloven. Maar als ik alle radiatoren weghaal en voor hoofdvloerverwarming ga en het blijkt toch niet aan mijn verwachtingen te voldoen dan kan ik moeilijk terug. Ik ga denk ik dus maar voor de bijverwarming dan heb ik altijd de gewone radiatoren nog. Volgende week komt er weer een bedrijf bij mij langs, eens kijken wat zei zeggen.

Groetjes

Maud,

Dat is niet echt te EXACT te zeggen, maar vloerverwarming duurt nu eenmaal enkele UREN om te beginnen reageren !!!
Tenzij je uw water door de leidingen relatief warm laat worden...

Dus neen, niet zoals bij convectoren/radiatoren waar je na 5 a 10 minuten reeds iets begint te voelen.

Het is NIET de bedoeling dat u vloerverwarming "effe" af zet omdat u gaat werken en in de avond terug opzetten ... dan gaat het niet echt werken.

Het stookseizoen begint, de ketel regelt zich volledig automatisch in functie van de temperatuur buiten en je laat dat ding vb op 20°C staan.

Indien u vb slecht 1 dag/week thuis bent is vloerverwarming mischien niet de meest geschikte bron van verwarmen...

Jan

zoals jan het zegt is het meest aanvaardbare, ik heb bovendien wandverwarming, deze heeft het zelfde trage opwarmings effect,bij ons duurt het anderhalf uur eer ons huis 18° heeft bereikt van uit nacht temperatuur van 15°.