toevoer in natte ruimte?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hallo,

bij een verbouwing bvb moet je aan de ventilatie-eisen voldoen, en dit is enkel toevoer.

Wat moet je dan doen met natte ruimtes zoals bvb een badkamer? Ik ga er van uit dat je toevoert in droge ruimtes en afvoert in natte ruimtes.

In het programma geeft het een toevoereis als je een natte ruimte ingeeft, wat indruist in men denkwijze.

iemand een uitleg?

Reacties

Waar er afvoer is...moet er ook toevoer zijn, anders creëer je op den duur een vacuüm !

Normaal gezien ga je in een "natte ruimte" zoals een badkamer lucht aanvoeren vanuit bv. de hall via een rooster of een spleet onder/boven de deur. In een balansventilatie opstelling komt die lucht dan op zijn beurt weer voort vanuit een aan de hall grenzende kamer met luchttoevoer (living of slaapkamer bv.)

Ik weet niet met wat voor programma je aan het werken bent, maar ergens zou toch de mogelijkheid moeten bestaan om dit aan te geven ?

Bij een verbouwing kies je in natte ruimtes als Toevoer de optie: doorvoeropening.
hier vul je dan de doorvoeropening in, meestal een spleet van1 cm onder de deur!

bedankt voor de reactie,

omdat het bij een verbouwing afhangt of je ramen vervangt, dacht ik dat het alleen van belang was te ventileren via het raam.
@Roover : Ik werk met de EPB-software, en die mogelijkheid bestaat inderdaad, en er wordt een eis opgelegd van 25m³/u, waarmee een spleet van 1cm inderdaad voldoende is.

thx

brenn

EPB-software, wat is dat ? (just kidding)

Wij bouwen in het zuiden des lands en daar staan ze nu eenmaal een jaar of tien achter, hé (hier krijg je een premie van 1500 EUR als je huis beter doet dan K45, ipv een boete...), dus wij werken niet echt met EPB-software, ook al omdat de architect er niks van zou snappen in 't Vlaams.