super isolerend glas

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb 3 prijsoffertes voor renovatie van enkel glas naar isolerend glas kW 1,1.

2 offertes zitten in elkaars buurt maar die andere is bijna 50% goedkoper. Energietoelage en 6% btw is voor alle hetzelfde.

Hoe is dit te verklaren? Kwaliteit van t glas? Dikte?

Tips zijn welkom.

Groeten Willem

Reacties

Vraag eens raad aan Marnix van:
http://www.glassmetal.be/

Hij ook hier op het forum en wellicht zend hij u wel rechtstreeks een mail.

Ik kan uw vaststelling bevestigen, sterker: bij glas met een K-waarde van +-0.7 stelde ik zelfs een verhouding van 1:3 vast tussen de prijzen.

Volgens mijn mening zit een groot prijsverschil in de oppervlaktebehandeling van het glas (speciale metaalcoating ???) en ook met de aard van een eventueele inert edelgasvulling (Argon en andere...).

Wat die gasvulling betreft stel ik mij sterk de vraag of die na 10 jaar niet lang verdwenen zullen zijn. Heeft iemand daar ook kennis of ervaring mee om hier te publiceren?

Beste groeten,
Rudy Martens

wat is de terugverdientijd voor de overgang van:
-) enkel naar dubbel glas
-) dubbel naar super isolerend glas
met en zonder subsidies

Op de site van centrum duurzaam bouwen bevindt zich een brochure : "Bouwen voor / aan de toekomst; 21 duurzame tips voor de 21ste eeuw", werd geschreven met de steun van de Vlaamse Overheid. Hier vindt u de terugverdientijden.

Wat betreft het gas: hiervoor zijn de leveranciers gecertificeerd. Volgens de norm EN 1279-3 mag er jaarlijks maximaal 1% van het aanwezige gas uit het dubbelglas ontsnappen. Dit wordt gecontroleerd door een gecertificeerd laboratorium, anders mogen de glasfabrieken het niet op de markt brengen (dit zou namelijk een economisch delict zijn volgens de CE richtlijnen)

Gas is goed voor ongeveer 0,2 Watt van de isolatiewaarde. Na 25 jaar gaat deze hierdoor maximaal 0,05 achteruit. In de praktijk is dat minder.

Het is dus wel degelijk zinvol om gasgevulde HR beglazing te nemen. Vergelijk prijsofferten met behulp van de CE declaraties, te vinden op de sites van de producenten