evenwichtsfles

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Momenteel heb ik een HR ketel welke vloerverwarming (over driewegkraan) en radiators van warmte voorziet.De ketel heeft géén ingebouwde circulatiepomp,wel hebben beide circuits een eigen pomp.
Nu wil ik de ketel vervangen door een HRtop condensatie-ketel welke wel een ingebouwde pomp heeft en mijn gedacht modulerend werkt (enkel bij warmtevraag)
Het kan dan zijn dat de pomp gestopt is en de driewegkraan van de vloerverwarming in warmtevraag staat dus deels over de ketel wil circuleren maar dit niet kan omdat de interne pomp gestopt is.
Zie ik dit juist en hoe vangt met dit op, is het plaatsen van een evnwichtsfles hier aangewezen of zijn er andere oplossingen mogelijk.

Alvast bedankt voor de respons

Albert

Reacties

Met een evenwichtsfles kunnen beide circuits 100% onafhankelijk van elkaar werken. En is je probleem opgelost.

Dirk

Je ketelpomp instellen op een vast debiet en een evenwichtsfles toepassen is een goede optie.

De secundaire pompen moeten tezamen 100% circuleren tov. de ketelpomp, zo niet gaat de zwakste secunaire pomp aan het kortste eind trekken en komt die groep niet goed op temperatuur. Door tegenstroming in de fles zal de eerste groep die het retourwater tegen komt het retourwater aanzuigen.

Dit gebeurt ook als je de pomp laat moduleren en zal dan enkel op 100% in ballans zijn.

Als ik het goed begrijp moet ik per kring nog een extra pomp plaatsen. en de evenwichtsfle en driewegkraan.

Zijn er nog onderdelen nodig en weet er iemand waar ik een schematische voorstelling van deze installatie kan vinden?

Merci

http://www.vaillant.be/stepone2/data/downloads/85/01/00/installatie_vrc-420S.pdf

Op bovenstaande url op blz 76 vind ge een schematische voorstelling van een installatie met evenwichtsfles.

Niet vergeten een microbelontluchter te plaatsen

merci voor de info

Als je met externe pompen werkt is een evenwichtsfles altijd aan te raden.Je moet er dan ook wel voor zorgen dat de interne pomp van de ketel continu draait over de evenwichtsfles(dit kan je normal instellen via codes op de ketel zelf).Wat ook mogelijk is ,is dat je de pomp vloerverwarming tussen vertrek en retour van je vloerverwarming plaatst en gewoon aansluit op de netspanning zodat je deze kan stilleggen in de zomer.Altijd goed opletten dat je de temeratuur van de vloer en de cv-verwarming afzonderlijk kan instellen.Ook een veiligheidsaquastaat op de pomp vloerverwarming is noodzakelijk.