Vloerisolatie in passiefwoning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

In ons ontwerp van passiefwoning voorzien wij 30 cm gespoten PUR onder de afwerkinschape.

Onze bedoeling zou zijn om de vloerafwerking op dezelfde hoogte te brengen van het maaiveld. De 30 cm PUR zit dus onder het maaiveld. Is het raadzaam om hier extra waterafdichting te voorzien? Heeft iemand een detail van doorsnede van de vloeropbouw t.o.v. het maaiveld.

Alvast bedankt voor uw hulp!

Gert

Reacties

Amai mijne frak (antwerps voor "jas") ; ne rijke mens is toch iets raar. Dat is een vloerke dat pas geld kost! (en dan ligt er nog geen afwerklaag op

Heb je een simulatie gemaakt betreffende uw 30cm PUR tov pakweg 20cm PUR (ook al crimineel veel)
Een kritische kosten-baten analyse kan een pak centen besparen...die paar % dat je betere isolatie hebt is mogelijks niet eens merkbaar...

Je kan volgens mij gerust een dunnen PE folie leggen tussen beton en PUR als je je zorgen maakt, maar ik vraag me af waarom je vreest voor "opkomend" vocht door de betonplaat ?
De PUR kleeft dan wel niet tegen het beton maar ik denk niet dat het kwaad kan, zo'n gigantisch pak gaat nergens heen...

Jan

Jan,

Die kritische afweging zal zeker nog gebeuren a.d.h. van PHPP-rekenblad.
De straatnaam spoort ons aan tot voorzichtigheid qua vochtproblematiek: MEERSKANT

Al bedankt voor uw reactie!

Gert

Je kan dat snel zien op http://www.gis-vlaanderen.be/gis/diensten/geo-vlaanderen/?catid=8 om eventueel een overstromingatlas van de buurt waar je gaat bouwen. Daar zie je ook eventueel overstromingsgebieden etc.

Door een gegoten vloerplaat komt geen water door hoor...

Jan

Gert,

ik denk ook dat je uw chappe (zo niet beton) goed gaat moeten wapenen om puntlasten, enz. te kunnen verdelen op de isolatielaag. Ik ken de toegestane drukbelasting op gespoten PUR niet, maar dit lijkt me een probleem te kunnen vormen met dergelijke dikten.

mvg
ben