Fotovoltaïsche cellen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben van plan fotovoltaïsche cellen te plaatsen. Heeft iemand ervaring met het bedrijf Belgian Energy Systems uit Rumbeke Roeselare?

Reacties

Geachte wij als forum (ww.futureproofed.com) voor duurzame producten
hebben goed contact met Solar uit Kortrijk. Solar is een regionaal installateur
die samen werkt met Soltech (http://www.soltech.be), een spin-off van IMEC
uit
Antwerpen.

Indien je dit wenst komt er iemand vrijblijvend (misschien wel ik zelf) langs
om
je te adviseren wat de beste oplossing voor jou is.

mvg.

Patrick Vanbesien

Verheecke Jan wrote:
> Ik ben van plan fotovoltaïsche cellen te plaatsen. Heeft iemand ervaring
met
het bedrijf Belgian Energy Systems uit Rumbeke Roeselare?

In principe maken we geen reclame met verdelers. Maar ik weet wel dat BES van Rumbeke werkt met de goedkopere Schuco-panelen en met een SunnyBoy als omvormer. BES is al enige tijd officiële verdeler van deze panelen.
Ik nam enkele maanden terug contact met deze firma en zijn uitleg was goed. Hij zou met een dakwerker werken om zeker geen waterdoorsijpeling via het dak te krijgen.
Hij rekent in zijn prijsofferte direct een premie aan voor 10 jaar garantie van de omvormer. Dit lijkt me ook een verstandige keuze te zijn.
Nu kan je voor dezelfde configuratie en garanties ook Nico te 9750 Zingem E-mail : zonne.energie@telenet.be om een prijs vragen.
Ook in Wakken is er een installateur die dit weekend trouwens opendeurdag houdt en zijn eigen systeem zal uitleggen.
Al deze firma's hebben m.i. voldoende ervaring. Als de prijs het doorslaggevende argument is, zou ik de laagste offerte nemen.
Ik heb mijn panelen bij HEATTEC (zetel te Waarmaarde bij Avelgem). Maar het is dan ook een goede buurman van me en ik kan dus niet objectief hierover oordelen.

Het is misschien niet echt het gewenste antwoord maar dan zou je eigenlijk naar hun klanten moeten durven vragen.

Luc, welke installateur is dat dan precies in Wakken?

Sta op het punt een installatie te doen.

In eerste offerte za een SMA3300 galvanisch gescheiden. Nu staat op de bestelbon een SMA 3000. De welke is de betere keuze voor een 3060 Wp installatie. Wil tevens de Sunny Beam Display erbij kopen.

Merciekes,
lambert.

Iemand ervaring met IZEN, nu SunTechnics?

Dank en groetjes, Joost

aan lambert;ik zou toch aandringen om de sma 3300 te gebruiken omdat deze voor 3.06 toch beter voldoet en pieken beter opvangt .maar ik ben natuurlijk geen specialist

Aan lambert, via de software van SMA kan je, via al jou systeemgegevens in te geven, laten berekenen welke omvormer voor jou het beste uitkomt. In principe heeft de aanbieder van deze omvormers ook deze software.

Dat hadden we gedaan, en kwamen toen op de 3300 uit. De 3000 ging ook, maar was kantje boord.

Op de uiteindelijke bestelbon stond de 3000. Vandaar dat ik hier even de vraag legde. Heb ondertussen de aanbieder al aangeschreven

mijn pv, komt van ikarus soleil , zeer goede service onklopbare prijzen !!!! en ook belangrijk zeer goede panelen en 10 jaar garantie op de omvormer !!!

Hallo,

Ben eveneens van plan een PV-installatie te plaatsen. Installateurs hebben het blijkbaar erg druk want ze aan huis krijgen is niet zo evident.
Graag een mening van iemand met kennis van zaken over het volgende:
Ik zou een installatie van +/- 4KWp willen plaatsen, gespreid over 2 jaren (de helft dit jaar, de helft volgend jaar). Is het technisch OK om bij de installatie van dit jaar reeds een voldoende grote omvormer te voorzien, zodat volgend jaar enkel de panelen dienen te worden uitgebreid. Of voorzie ik twee afzonderlijke omvormers van +/- 2KWp? Bij bewolkt weer leveren de panelen toch ook veel minder en werken de omvormers toch ook?
De reden van de spreiding is natuurlijk de kortere terugverdientijd (wegens de fiskale aftrekmogelijkheid dit jaar en volgend jaar). De investering in 1X doen levert me een te lange terugverdientijd op (een spreiding over 3 jaar komt nog veel gunstiger uit (zelfs zonder subsidies, maar wel met belastingvermindering).

In bijlage een excell-file waarin u wat kan spelen met terugverdientijden. In deze file wordt rekening gehouden met intresten op diverse bedragen, met de verminderde opbrengst jaar na jaar (1% vermindering per jaar), met stijgende energieprijzen enz. Meestal factoren waarmee installateurs geen rekening houden.
In de eerste tab van het document vindt u wat uitleg over de verschillende kolommen. De tweede en derde tabs zijn de eigenlijke rekenbladen. De gele velden zijn velden waarmee u kan "spelen" (grootte van installatie, intrestvoeten, subsidies enz.). Achteraan vindt u dan aangeduid door de rode en groene kleuren, de scheiding tussen terugverdientijd enerzijds en het verschil in opbrengst tussen belegging van de investering op een bank en de investering in panelen.
Enfin u jongleert maar eens wat met de gele velden en bekijkt dan de resultaten maar. U zal zien dat een installatie van 1600 + 1600 + 1000 (over 3 jaren gespreid) een veel kortere kortere terugvedientijd (en veel beter rendement) oplevert dan de installatie in 1 X te plaatsen (logisch, want de belastingaftrek is dan quasi maximaal).

Had de excell-file als bijlage bij het bericht gedaan hierboven en kreeg de melding dat die bijlage "verzonden" was, maar weet alleen niet waar ze naartoe gestuurd is (zie ze immers niet als bijlage bij bericht). Als iemand de excell-file toch wenst => graag een reactie, dan stuur ik ze via e-mail.

Groeten,

Jacques.

Beste jacques,

Kun je me deze lijst eens doormailen ?

Frank

Beste.
Ben ook van plan om de fotovoltaïsche cellen te plaaten. Heb een paar prijsoffertes laten maken... Maar steeds hetzelfde probleem. Ieder prijst zijn eigen Fotovoltaïsche cellen aan. Bij die anderen scheelt er altijd iets. Met het Duitse "Stifung en Warentest" kom ik iets verder,maar de verscheidenheid is zo groot. Wie heeft er ondervinding aangaande de cellen: Suntech 165W en de Schüco S175 SP3.
Ik lees tevens, hierboven bij Luc, goedkopere Schuco, zijn deze dan niet zo duurzaam of...

Groeten Theo

Goed nieuws de verhoogde belastingsvermindering voor zonnepanelen is gisteren in het Belgisch Staatsblad verschenen en geldt vanaf 1 jan 2007 (aanslagjaar 2008):

Publicatie : 2007-05-08
FEDERALE OVERHEIDSDIENST KANSELARIJ VAN DE EERSTE MINISTER
27 APRIL 2007. - Programmawet (1)

TITEL VII. – Financiën

HOOFDSTUK II. - Wijzigingen van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992
Afdeling 1. - Personenbelasting
Onderafdeling 1. - Belastingvermindering voor de uitgaven voor energiebesparende maatregelen
Art. 78. Artikel 14524, vierde lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, ingevoegd bij de wet van 10 augustus 2001 en gewijzigd bij de programmawet van 5 augustus 2003, bij de wet van 31 juli 2004, bij de programmawetten van 27 december 2005 en 27 december 2006, wordt aangevuld als volgt :
« Dit bedrag wordt echter verhoogd met 600 EUR voorzover deze verhoging uitsluitend betrekking heeft op de uitgaven als bedoeld in het eerste lid, 2° of 3°. ».
Art. 80. Artikel 78 is van toepassing vanaf aanslagjaar 2008.

ook op www.energiesparen.be werd deze info aangepast :
de verhoogde aftrek geldt ook nog voor dit jaar !

"Premies:
- gegeven door de Federale overheid
Belastingvermindering van 40% van de investering met een maximum van 3380 euro. De federale overheid heeft beslist om de fiscale aftrek voor fotovoltaïsche zonnepanelen te verhogen tot een bedrag van 3380 euro ipv 2600 euro. De ingang van deze verhoogde fiscale aftrek geldt voor inkomstenjaar 2007 (aanslagjaar 2008)."

Duur