Plaatsing AWW en condensput

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Graag had ik jullie hulp gehad ivm het plaatsen van onze AWW.
Aangezien we moedernatuur een duwtje in de rug willen geven gaan we een AWW plaatsen op onze balansventilatie met WTW.
Echter volgende week komt men de vloerplaat gieten(wij hebben geen kelder). Maar ik kom er niet uit hoe ik de AWW nu moet plaatsen. Het zit zo dat onze grond bergop loopt. Dus het laagste punt is onder onze woning. Hierdoor moeten we onze condensput aan de woning plaatsen maar hoe? En hoe lang moeten we de AWW zelf laten zijn. Ons stuk grond is +- 75 m diep.
Ik heb een schetsje gemaakt over de Twee manieren die ik zie om de AWW te plaaten.

http://www.webenhost.be/kurt/AWWtekening.JPG

Tekening 1: condensput laten ingieten, en hierop de AWW aansluiten. Maar dan kan ik er nooit meer aan.
Tekening 2: eerst een stuk AWW en dan er de condensput op aansluiten en dan weer AWW. Hierdoor moet ik wel weer dieper graven wat andere problemen geeft.
Achja ik weet het allemaal niet meer, en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Nog een ander vraagje is, ik gebruik zo'n mof op de AWW en de condensput te verbinden, maar is dit eigenlijk wel waterdicht? Ik dacht eerst cilicone de spuiten, mof errond, aanspannen, ducktape ronde de naad en dan een soort koude roofing errond. (ik weet het roofing is niet echt mileubewust maar ik doe mijn best voor de rest)

En dan hoor ik soms praten over een condenspompje, heeft hier iemand een leverancier, website of informatie over.

Ik heb al veel hulp gehad aan dit forum waarvoor dank. Hebben besloten onze 6cm te vervangen door 2x 5cm plaat.

Mvg

Kurt

Reacties

30 a 40 meter lang, tekening 1 (op twee kan je er het condenswater veel moeilijker uitzuigen en bovendien is het nodeloos ingewikkeld).
De mof is perfect waterdicht, mijne zit een meter onder het grondwater in de tuin en de condensput is kurkdroog.

Denkt iedereen erzo over?

Jazeker,

Die kondensput bij mij was 3mtr hoog, als je die nog een meter of meer onder de grond wil graven zit je meer dan 4 meter diep jong, da's véééél te gevaarlijk en dus ondoenbaar neem dat maar van mij aan. Je zou er ook één kunnen nemen (speciaal laten maken) met 2 aansluitingen onderaan, nl aww naar woning en aww naar tuin. Dan dient de verticale schacht enkel voor inspectie, nodeloos veel kosten dus.

Daarom tekening 1 dus.

groetjes