CV-Pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Bestaan er Centrale Verwarmingsketels op Pellets die geschikt zijn om op een lagere temperatuur te werken? Ik zou graag vloerverwarming leggen, maar ik vind weinig technische gegevens over de ketels. De meeste blijken enkel op hogere temperaturen te werken?

Reacties

Volgens wat ik er van begrijp moet je voor een rendabele en ietwat propere houtverbranding inderdaad tot vrij hoge temperaturen gaan in de ketel. De beste oplossing bestaat er dan ook in om als je met hout stookt en lage temperatuur verwarmingsafgiftesysteem voorziet, warmte te gaan bufferen in een opslagvat (waar je natuurlijk in eerste instantie je zonnepanelen op aansluit).

Op een koude zonloze dag ga je dan 2 of 3 keer een lading hout opstoken (1 à 1,5 uur ketel in werking), waardoor je buffervat bijna volledig opgewarmd is (80 graden ?) en je weer voor een halve dag voortkan met je vloerverwarming (35 à 40 graden vertrektemperatuur ?)

Zo heb ik het als totale leek begrepen, maar misschien zijn er wel echte specialisten met andere oplossingen ?

Als ik me niet vergis kunnen kwb ketels hiermee overweg...

en niet alleen kwb-ketels, er zijn nog een hoop andere ketels....

De okofen heeft een condenseerder die achteraan op de pelletketel wordt geplaatst en MOET aangesloten worden aan de vloerverwarming. Heeft echter een ruim prijskaartje van 2000 euro extra, waardoor je beter een buffervat kunt plaatsen en van hieruit uw vloerverwarming kunt sturen

toch even een kleine opmerking. Het prijsverschil tussen een ketel zonder condensatie en eentje met condensatie bedraagt 1.250 EUR, volgens een offerte van Okofen Antwerpen. De schouw twv 1.450 Euro komt dan wel te vervallen gezien een muurdoorvoer voldoende is. Dus MET condensatie zal onze aankoop goedkoper zijn dan zonder.
+ niet te vergeten, door het hoger rendement van de ketel zouden wij ongeveer een 15 % minder verbruik hebben. Wat toch een 700kg pellets PER JAAR betekent.

Tevens kan een condensatie ketel ook bij radiatoren + vloerverwarming en is het niet ENKEL voor vloerverwarming

Sylvia

Sylvia,

Ik denk toch dat er ergens in uw prijsvorming een foutje zit want de condensunit bij okofen kost 2250 euro. Dus uw ketel zal ook wel enig verschil tonen.

Prijs vandaag bij de importeur opgevraagd.

Ben zelf ook dealer van de okofenketels

Hans

Ok, bedankt voor de antwoorden, ik weet toch al iets meer.