Eco-dakwerkers en isolatie in West-Vlaanderen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo collega-bouwers en -verbouwers,

Wij willen dit jaar ons huis uit 1956 (3-gevelwoning met niet geïsoleerde spouwmuur) verder afwerken. Hebben reeds een eerste verbouwing (uitbreiding benedenverdieping en keuken) achter de rug 14 jaar geleden.

Nu willen we vooral energiebewust te werk gaan. Het onderdak is aan vernieuwing toe, en in één beweging gaan we ook duurzame isolatie aanbrengen (we slapen onder dit dak maar we weten ondertussen ook dat een derde van onze gigantische gasfactuur door de pannen verdwijnt..). Probleem is dat we geen namen kennen van dakwerkers uit de buurt (Kortrijk) die ervaring hebben met het plaatsen van houtvezel onderdak en met het winddicht maken hiervan. Het aanbod van 'klassieke' aannemers is gigantisch, maar deze die we contacteren kennen blijkbaar alleen maar menuiseriet. Zelfde situatie als het op isoleren aankomt: we willen bijvoorbeeld gaan voor cellulosevulling, maar geen lokale adressen die dit doen.

Ik heb www.vibe.be geprobeerd, maar de meeste adressen daar bevinden zich in alle provincies, behalve W.VL.

Dank voor alle info!

Jan & Els
Aalbeke (Kortrijk)

Reacties

jan,

heel wat firma's uit oost-vlaanderen komen wel naar west-vlaanderen hoor, of anders kan je de leverancier of importeur van je onderdakplaten gerust eens raadplegen, die kent er vast wel .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

Beste Jan en Els,

Ons dak werd in oktober vernieuwd mét celitplaten door Steven Dewulf uit Merkem. Had al ervaring met dat materiaal, gebruikt dit uit overtuiging en werkt met hart en ziel, én dan ook nog eens volgens de gemaakte afspraken!
Na talloze slechte ervaringen met stielmannen is deze man een verademing!
Wij zijn van Oostkamp, je mag altijd eens komen zien!

oepsie, ik bedoelde gutexplaten!

Beste KD,

kan je de contactgegevens van die Steven eens doormailen? Liefst rechtstreeks naar mijn mail-adres want op dit forum mag je geen reclame maken

We zoeken namelijk ook nog een dakwerker die ervaring heeft met houtvezelplaten.

Alvast bedankt!

Beste,

Momenteel is Pedro De Cock uit Brakel bij ons een onderdak aan het leggen met houtvezelplaten. Ik denk trouwnes niet dat je veel ervaring moet hebben met deze platen.

ondanks het feit dat de plaatsing eenvoudig is, moet het toch correct gebeuren.
Een van de mannen stelde voor om van nok naar goot te werken, bij een collega werden de platen niet geschrankt geplaatst... t is maar om te zeggen dat sommigen de plaatsingvoorschriften niet lezen... lees ze daarom zelf

de producenten stellen die ter beschikking.

Wij werkten met een onervaren, ik heb een dagje verlof opgeofferd om werfleider te spelen, en t is goed verlopen.

Zoals met alles zit the devil in the detail, in dit geval de verschillende aansluitingen)

Graag zo ik wat adressen hebben of emails van dakwerkers in west vlaanderen .Bedankt alvast