Prima_evolutie_bij_condenserende_mazoutketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op batibouw gaf men het volgende positieve nieuws: Belangrijk voordeel van een nieuwe condenserende stookolieketel (merk X) is de gedwongen afvoer. Terwijl bij een open toestel de schouw dubbelwandig moet zijn, is bij deze PU-CU 150 Condens de kost voor een schouw quasi nihil. Dat betekent al snel een besparing van 2.000 euro.
Nog een voordeel is dat de ketel brandt op ‘normale’ stookolie. Je hoeft dus geen duurdere, zwavelarme stookolie te kopen.
Verder is de ketel voorzien van een blauwe-vlambrander die garant staat voor een extra schone verbranding. De post-ventilatie branderautomaat laat de brander na het stilvallen van de ketel nog even nadraaien. Eventuele druppels condenswater worden zo volledig verwijderd, waardoor het condenswater de ketel niet kan aantasten.
De ketel bestaat in twee uitvoeringen: alleen verwarming in combinatie met een afzonderlijke boiler onder de ketel, of verwarming én sanitair warm water.

Bijna al mijn tegenargumenten voor condensatieketels op mazout vallen hiermee weg. Hopelijk is dit nieuws oprecht.

Reacties

toch een vraagje: dan zit er vermoedelijk wel een zwavelfilter in die regelmatig moet worden vervangen? wat is de eventuele kostprijs en frequentie hiervan?

groeten,
christophe

zwavelfilter is niet nodig.
Zwavelarme stookolie wordt nog altijd aangeraden (Viessmann)
Let op !
Serieuzere fabrikanten gaan atlijd een dakdoorvoer aanbevelen ,dergelijk toestellen zijn weinig geschikt voor muuraansluiting ! Wat bij roetvorming ? gevel =zal er mooi uit zien
Lawaaihinder ook niet vergeten ...

Beste Luc,

Weet u wat meer te vertellen over deze Oertli ?

Als je namelijk zwavel in de brandstof hebt zitten krijg je bij condenserende ketels zwavelzuur in de uitlaat/schoorsteen.

Hoe lossen ze dit dan bij deze ketel op ? (schoorsteen ?)

Ik dacht dat het een Vaillant was. Maar je doet me nu wel twijfelen.

Klopt het is een Oertli. Website ervan (NL) is nog in de maak. Ik vind niet direct specifieke uitleg.

naventileren om de ketel droog te krijgen ??????
dan blaast ge al uw restwarmte buiten !!!
ge koelt uwe ketel gewoon terug af
mooi condensatiepricipe is dat !!