passiefhuis young budget homes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

dag iedereen,

net volgende pagina tegengekomen : http://www.ybh.be/2005/passiefhuis.asp

muuropbouw :
• Crepi, gewapend en
vuilafstotend
• Pavatex 60 mm
• Houtconstructie 60/140
• OSB 15 mm luchtdicht
verlijmd en afgetaped
• PUR 60 mm
• Gyproc

Deze muuropbouw had ik tot nu toe nog nergens gezien. Wat denken jullie ervan ? Is het mogelijk met dergelijke opbouw een passief huis te bouwen, ik dacht dat de wanden altijd dikker waren. Deze muuropbouw is minder dan 30 cm.

op die pagina staat ook dat hun huizen afgeleverd worden met een passief huis certificaat. Zijn er al dergelijke woningen gebouwd/gecertifieerd ?

mvg,
kristof

Reacties

Op basis van de summiere informatie op de website heb ik toch vragen bij de
berekeningen van de warmteverliezen : 0,15 W/qmK is een goeie waarde voor
een dak, een zeer goeie waarde voor een vloer of een wand, maar volgens mij
vandaag totaal onmogelijk voor vensters en schrijnwerk (7-voudig glas ?
glasspouw opgevuld met PUR ?

Dus zeker effe goed nakijken. Ik vind het anders wel een verdienstelijke
poging van een wat commerciëler/SOD bedrijf om passiefhuis als concept
echt onder de aandacht van het grote publiek te brengen (niet iedereen komt
geregeld hier op het forum surfen, hé)

Die "Beglazing & schrijnwerk < 0,15W/m²K" is duidelijk een foutje. Ik hoop voor hun dat ze dit snel rechtzetten (ik stuur ze geen mail, om te testen of ze dit forum wel lezen).

Ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd in een algemene aannemer voor het bouwen van ons passiefhuis. Ik kan mij eigenlijk niet inbeelden dat ik alle aannemers zelf kan regelen zonder dat mijn werk daaronder zal lijden. Ik ga dan ook eens horen op de info-avond die ze zoeken te organiseren. De vraag is, hoe ver van hun "standaard" passiefhuis kan je afwijken zonder dat de kost de pan uit zwiert t.o.v. alles zelf te regelen. Een beter alternatief is misschien Architect-Bouwers.

Eind vorig jaar gaan we naar YBH.
Bekijken daar een afgewerkte woning in steen. Ik vraag of ze ook HSB doen?
Daarop vraagt men mij waarom? Ik zeg om dikker te kunnen isoleren natuurlijk.
Toen zei de vertegenwoordiger waarom dat dan wel nodig was, zij voldoen reeds aan de wettelijke verplichtingen, bla, bla ...

Het was vrij snel duidelijk dat daar geen intresse was voor mijn verhaal/vragen.

Groot was mijn verbazing dan ook dat een paar maand later ze met een PH concept afkomen!!

Ik zie dit louter als een SOD firma die mee op de PH/LEW hype springt. En dat men dit uit de verkeerde overtuiging doet.

Hopelijk is voor hun klaanten hun PH concept wel degelijk een PH.

Betwijfel het sterk.

Greetz
Leo

Ik wil nu niet YBH verdedigen maar toen ik op Batibouw 2006 over passiefhuizen begon liet de persoon aan de stand mij weten dat er toen al plannen waren.
Ondertussen ben ik te weten gekomen dat ze voor hun passief concept samenwerken met Denc!-studio (www.denc-studio.be), die hebben wel degelijk ervaring met passiefhuizen.

Je moet ook beseffen dat zo'n SOD bedrijf een samenwerking is van een algemene aannemer, studio-bureau e.d. De persoon waar jij mee gesproken hebt zal niets te maken hebben met het passiefhuis concept (hoop ik toch).