Vloer isoleren met pur?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben volop met renovatie bezig en probeer zo veel mogelijk aandacht te besteden aan isoleren, dit tegen de zin van mijn vrouw (een mooie keuken zou beter zijn).

Dankzij dit forum heb ik ondertussen in de woonkamer al 29cm isofloc laten inspuiten.

Nu de volgende stap is mijn vloer in de woonkamer
Ik gehoord dat het spuiten van pur tegen de vloer (in de kruipkelder) ideaal is om deze te isoleren.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is er een andere methode? Waar vind ik hier meer informatie over?

Gr T

Reacties

Op batibouw staan een aantal fabricanten/spuiters. Dus als je dat een svan dichtbij wil zien en voelen ...

Ik ga er zondag naar toe, eerst en vooral voor de ventilatiesystemen, maar er zal dan ook zeker tijd over zijn voor de isolatie.

Bedankt!

Ik heb net het forum gelezen "Onderwerp: PUR - prijs" begonnen in 2005.
Pur wordt blijkbaar niet aangeprijsd op het forum, wel omdat het één geheel vormt, niet omwille van het gezondheids aspect!

Ik hoop dat ze daar ondertussen al een oplossing voor gevonden hebben?

Bij mij is het voor tegen de onderkant van mijn vloer te spuiten of te maken, ruimte is kruipkelder, de onderkant is niet vlak en dus veel te moeilijk om er een kaderement met platen tegen te maken.

Gr Tim

Is het waar dat als je je vloer laat isoleren, het ijskoude in de winter weg is en je in de zomer toch nog een aanganame koele vloer hebt??

"Is het waar dat als je je vloer laat isoleren, het ijskoude in de winter weg is en je in de zomer toch nog een aanganame koele vloer hebt??"

Nee, de oppervlaktetemperatuur is wel wat warmer maar de vloer voelt voor de voeten nog steeds koud aan als je een vloer van plavuisen of parket hebt.

De zomer is de kans dat je vloer juist warmer wordt, afhankelijk of je hout of beton hebt. Je sluit de koelere kruipruimte of als je vloer direct op zand is gestort af zodat de vloer sneller opwarmd.

Het is een tegelvloer, in de zomer is hij lekker koel maar in de winter ijskoud aan de voeten.
Dus dan gaat dit koud gevoel niet weg, als ik hem aan de onderkant laat isoleren? Normaal zou de warmte dan toch meer in de tegel moeten kruipen?

Laat dit 2 a 3 graden meer zijn, dit voelt nog niet aangenaam aan om in de winter met blote of met kousenvoeten te blijven lopen.

Dan zullen we voor volgende winter maar uitzien naar een paar dikke tapijten boven op de vloer en isolatie onder.

Chat.. weet jij hoeveel cm ik het best ertegen laat spuiten en wat zou ongeveer de kostprijs per m2 is?

Gr T

Iedereen zal zeggen zo dik mogelijk, de keuze is aan je zelf natuurlijk. Naar welke waarde streef je, feit is dat de vloer niet direct aan de buitelucht onderhevig is.

Prijzen hangen af van de bereikbaarheid, hout of beton, wil je de kanten mee laten spuiten, woon je in Nederland Of Belgie.

Was idd een interessante thread!!

De platen die Benny met knauf ertegen gehangen heeft moeten waarschijnlijk platen geweest zijn met tand en groef.
Anders kan er toch nog altijd lucht tussen en dan werkt de isolatie niet. of zie ik dit verkeerd?

Chat.. ik woon in Belgie en het is een open kruipkelder +-32 m2 en hoogte 1m, de vorige eigenaar kweekte er witloof in, kelder ligt vol met zeer goede zwarte zand.
Hij is niet voorzien van verluchtingsgaten, mss best dat ik deze dan wel voorzie en de kelder dicht maak. Het is er zeer vochtig!

Pur spuiten is waarschijnlijk , qua isolatiegeheel en eenvoud de gemakkelijkste manier, maar qua prijs en millieuvriendelijkheid de slechtste manier??

Gr T

"De platen die Benny met knauf ertegen gehangen heeft moeten waarschijnlijk platen geweest zijn met tand en groef.
Anders kan er toch nog altijd lucht tussen en dan werkt de isolatie niet. of zie ik dit verkeerd?"

Doordat de warmte zich bovenaan bevindt en de installatie horizontaal geplaatst wordt, zal er geen schouweffect optreden. Dit is een totaal andere situatie dan in een spouwmuur, als daar lucht spleten zijn zal er een schouweffect optreden. De lucht kan dan langs de warme zijde van de spouw naar boven gaan en terug naar beneden gaan langs de koude zijde van de Spouw.

Tim schreef:
"
kelder ligt vol met zeer goede zwarte zand.

Hij is niet voorzien van verluchtingsgaten, mss best dat ik deze dan wel voorzie en de kelder dicht maak. Het is er zeer vochtig!
"

Mijn repliek:
Begin eerst met al dat vochtig zand eruit te halen hé en het hele zaakje goed te laten verluchten en/of een goede verluchting van die kelderruimte maken. Wie weet moet je het hele zaakje ook nog eens goed laten ontsmetten door een profesioneele firma (schimmels en zwammen).

Als die vochtmassa (=warmtegeleider) onder je huis verdwenen is zal je toch al een spectaculaire verbetering moeten vaststellen.

Pas dan kan je ernstig aan een goed isolatiesysteem beginnen werken.
Eerste de problemen en oorzaken wegwerken en dan oordeelkundig isoleren.

Vraag/zoek deskundig advies (architect???)

Succes,
Rudy Martens

Dag Rudy,

Kan ik er dan best een laag witte of gele zand boven op doen, zodat er geen vocht meer instaat?

Of zijn er andere mogelijke oplossingen? bv een dampscherm dat op de grond mag worden gelegd of iets anders.

De zwarte teelaarde kan wel een laag van 50cm zijn.Ik zit hier volledig in de broekgrond (zoals ze die bij ons noemen), dit is vochtige zwarte aarde.

Gr Tim

Rudi,

Tim,
je schrijft hier wel dat het over een kelder gaat hé. In een kelder veronderstelt dan ook iedereen dat er een bodem aanwezig is (in oude huizen soms in baksteen, in recentere woningen in beton,

Foutje van mij Rudi!! Het gaat over mijn kruipkelder, ik had idd één keertje kelder geschreven!! Excuses van mij

Mijn kruipkelder ligt vol vochtige zwarte zand, deze kruipkelder ligt een meter hoger dan mijn tuin. Het is mijn kruipkelder onder de woonkamer die moet geisoleerd worden. Deze is open aan de achterkant en heeft geen ventilatieopeningen zoals nieuwbouwhuizen dit hebben.

Ik had al eens ergens gelezen over schelpen tegen vocht en een dampscherm op de grond, daarom de vraag: Moet die vochtige zand eruit?

Gr Tim

PS: Het is geen probleem hoor Rudi dat je harde taal gebruikt, je moet natuurlijk ook mensen die een fout maken (want fouten maken is menselijk) een kans geven, anders gaat op den duur het forum alleen maar door dezelfde mensen gebruikt worden en zelfs die maken fouten!!

Tim,
mijn verontschuldiging als ik je wat hard aanpakte, de toestand heb je nu wel een stuk duidelijker kunnen aanbrengen.

Ik vrees dat je toch van je hart een steen zal moeten maken en al dat vochtig zand uit die kruipkelder uithalen. Dat is natuurlijk geen lachertje (ik zou er zelf ook niet graag aan beginnen...).

Idee:
Mobiliseer misschien de hele familie en vriendenkring en beloon ze nadien met een hapje en een drankje...
Tip: Voorzie iedereen wel van werkhandschoenen en een goed fijnstofmasker (kan je kopen in een verfhandel bv.).

Rekening houdend met de situatie die je omschrijft is het hier zeker niet aan de orde om op eigen houtje zo maar wat te gaan saneren.
Daarom:
Eenmaal die vochtige troep uit je kelder dan kan je best raad vragen aan een deskundige (architect bv.) om tot een beter isolerend systeem te komen.

Hopelijk heb je er wat aan,
Rudy Martens

Tim,
nog even vergeten:
Indien je hulp krijgt: Iedereen goed handen en aangezicht laten wassen met water en zeep, na het werk, en zeker alvorens iets te gaan eten of drinken.
Eten of drinken tijdens zo'n karwei is uit den boze!
In vochtig zand in kruipkelders zitten hoogstwaarschijnlijk schimmels en daar ben je beter heel voorzichtig mee.
Beste groeten,
Rudy Martens

Dag Rudi,

Het gaat allemaal wel in orde komen, vandaag zijn de werken van het plafond achter de rug, 29cm isofloc afgewerkt met fermacell.
Het volgende wordt de kruipkelder saneren en isoleren. Dan de spouw isoleren, een ventilatiesysteem plaatsen en een zonneboiler instaleren.
Hopelijk dit alles voor 2009.

Gr Tim