Zoektocht naar PropyleneGlycol tbv captatienet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben bezig geheel zelfstandig een brine warmtepomp te installeren met horizontale wisselaar.
Nu was ik op zoek naar een niet giftige antivries. Wat is spul duur zeg.
Maar........
PG-5000 Antivries Een niet giftige, blanke bijna reukloze antivries op basis van milieuverdraagzame propylene glycol. Mengen met water.

Geleverd door:
http://www.metropa-rotterdam.nl/html/index2.htm

Scheelt echt honderden euro's. En met een beetje afpingelen nog meer. (is normaal in nederland)
Dit wilde ik jullie niet onthouden.

Reacties

Dag Joop,

via mijn zaak kan ik je misschien wel aan 100% zuivere propyleenglycol helpen (die moet je dan 50/50% mengen met zuiver, liefst gedestilleerd water).

Laat eens weten hoeveel je moet betalen en welke hoeveelheid je nodig hebt. Ik vraag dan wel bij mijn grondstofleveranciers eens hoeveel het spul dan zou kosten.

Heel benieuwd, (ik heb er geen flauw idee van welke prijzen men hiervoor vraagt).

Eventueel bijkomend probleem: De transportkosten. Ik woon in het Waesland (tegen de stad Sint-Niklaas). Als je 25L naar de andere kant van het land (of naar Nederland?) moet verzenden zit je natuurlijk met snel oplopende transportkosten.

Rudy Martens

Hallo Rudy,

Ik ben ook bezig met een captatienet en ben op zoek naar een 100 liter propyleen gycol. Kan je daar nog aangeraken?

Groeten,

alain

rudy

maar heb jieen tabel met de viskositeit,  want veel glycols zijn absoluut ongeschikt omdat ze bij minust° zwaar vloeibaar tot gelvormig worden.  ik zou dus iedereen aanraden met op te passen, je zou je een hoop ellende op de hals kunnen halen.  dus eerst controleren of het echt wel kan.

hans d