Formules Stirlingmotor en doc. lineaire generators

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een Stirlingmotor zet warmte om in beweging.

Kent iemand formules hoe je de volumes van de twee zuigers van een klassieke Stirlingmotor moet berekenen?

Aansluitend:
Wie heeft documentatie of internetlinks ivm met lineaire electrische generators (om lineaire trillingsenergie om te zetten in electriciteit).

Doel: Volgend winter wil ik eens wat knutselen om een kleine Stirlingmoter te maken. Ofwel een klassieke Stirling met twee cylinders, ofwel een alternatieve zogenaamde MC Solar. Maar omdat bij deze laatste een raamwerk trilt op een frequentie van +- 6 Hertz is het beter om die trilling met magneten en solenoiden inneens om te zetten in electriciteit ipv die met een exentriek om te zetten in een rotatieve beweging (=energieverlies).

Groeten,
Rudy Martens

Reacties

Voor de lineaire generator heb ik zelf al wat gevonden:
http://www.seabased.com/pdf/permanent_magnet_fixation_concepts.pdf
http://www.emlsymposium.org/13th_papers/docs/A-EML081.pdf
Daar zitten voldoende gegevens in om zelf een experimentele generator mee te bouwen.

Supersterke Neodymiummagneten zijn te bekomen in Duitsland:
http://www.supermagnete.de/dut/warning.php?switch_lang=1

Voor de Stirlingmotor zelf zoek ik ook verder.

Groeten,
Rudy Martens

Hallo,

zelf ben ik ook bijzonder geintereseerd in de stirling motor. Zelf heb ik eens gebrobeerd afgelopen zomer. Er zijn heel wat zelfbouw dingetjes op het WWW-net te vinden.

Het is goed om er een zelf te bouwen om het princiepe even onder de knie te krijgen en om met al de technische problemen eens in kontact te komen.

Ik zelf ga ook nog eens proberen.

Veel geluk met je project en laat eens wat horen hoe het gaat.

Groeten uit Dublin,

Erwin

Erwin,
ik stond er van versteld wat er via Google op dit onderwerp via internet te vinden is. Van speelgoed tot professionele toestanden, de ene al wat leuker en inventiever dan de andere.
Voorlopig zit ik dit jaar met mijn bouwwerken maar ik vind het toch een leuk onderwerp, vooral omdat je met weinig middelen toch al iets kan maken waar beweging in te krijgen is (rendement is nog wat anders...).

Groeten,
Rudy Martens