Pur vloerisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben aan het bouwen en probeer mijn huis zoveel mogelijk te isoleren. Er wordt aangeraden om 5 cm Pur (polyurethaan) te gebruiken als vloerisolatie. Dit product isoleert zeer goed waardoor ik minder energie zal moeten verbruiken. Toch vraag ik me af in welke mate dit product zelf milieuvriendelijk en gezond is?

Reacties

Beste,

Zeer millieubelastend in alle aspecten en wasemd alhoewel ze dat durven minimaliseren. Mijn visie Pur is den asbest van de 21 ste eeuw. 5cm is ook aan de magere kant, gebruik de zoekfunctie eens.
Succes

Woon al 15 jaar in een woning met 6cm PUR vloerisolatie en ben nog niet dood van de uitwasemingen. Vraag de veiligheidsfiche op van de PU platen die U wenst aan te kopen. U zou verschieten wat in uw omgeving PU schuim bevat.

Kris:
Nu niet overdrijven door te vergelijken met asbest hé, dat is zinloos.
Wat de grondstof of tussengrondstof voor PUR betreft of het aanmaken ervan dat is andere koek, maar dan wijken we af van het probleem of de vraagstelling.
In die zin moet ik dus de heer of mevrouw De Smedt gelijk geven.

Ilse:
Je kan ook overwegen om het PUR te vervangen door RESOLschuim. De weerstand tegen/bij brand ligt een pak beter dan PUR en er is RESOL met een gecertificeerde lambda waarde van zo maar eventjes 0.021
Google maar eens op het woord 'resol' er is heel wat info hierover te vinden op internet.

Succes,
Rudy Martens

ga minstens voor 10cm...

de rest hierboven is inderdaad een andere discussie...

Waarom geen platen EPS? Goedkoopst van al?

JB

Ik vind dat jullie allemaal niet zo moeten purren.
Ik moet nu voor school een pur werkstuk maken en vraag me af of dit ook op een autoband zal blijven zitten.
Is iemand van jullie die dit weet?

Groetjes,

Pietje Pur...

brandgevaar in de betonnen vloer??? En als we het over giftige dampen hebben Resol bevat het giftige formaldehyde(kankerverwekkend)

Resolschuim heeft een lambda waarde van 0.015 Wm/K

Wij gaan deze maand bouwen en hadden 5cm PUR voorzien, maar hebben deze week nog naar 10 cm kunnen veranderen. Meerprijs 775 €, 98m² zonder btw. Door die extra PUR laag belast je het milieu ook minder i.p.v. 5 cm. Althans zo dacht ik erover.