bereken vermogen gietijzeren radiatoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

geachte
ik moet voor mijn eindwerk de vermogen weten van gietijzeren radiatoren maar ik weet niet hoe ik ze moet uitrekenen misschien dat er iemand weet hoe het moet.
greetz svenne

Reacties

Ik heb mijn gietijzeren radiatoren laten zandstralen en laten vernissen bij metacoat te Lummen. Dit werd gefactureerd per m² verwarming. Dus alle buisjes apart uitgeteld. Hier hadden ze een boekje voor met alle gegevens van elke radiator. Je moet de hoogte,breedte en type radiator kennen. Als je een tabel hebt mag je die mij ook toesturen.

Dat 'vernissen' is poederlak, wat niet geschikt is voor gietijzeren radiatoren.
Door de hoge temperatuur waarop men poederlakt, worden de dichtingen broos, bovendien kan je roestvorming krijgen aan de dichtingen onder deze zogenaamde vernis.
Het ziet er mooi uit maar het is een behandeling die niks waard is.
Ik heb al genoeg lekkende 'verniste' radiatoren gezien.

lekkende radiatoren schuld door de poederlak,mag ik vragen hoe dat de schuld is van lekage
en bij nieuwe instaltie zouden er geen hoge temperaturen mogen zijn

hoi,

mijn radiatoren staan nu toch al 5 jaar en geen spatje roest te bekennen. Hoe kan poederlak nu roesten?
Als de dichtingen beschadigd zouden zijn dan zou het nu toch al aan het lekken moeten zijn hé.

Hieronder vind ge een vermogenslink

Het is inderdaad zoals Gunther vermeld dat bij gietijzeren radiatoren de dichtingen(papier) uitdrogen en beginnen te lekken,maar dat ligt niet aan de poederlak maar wel aan het verwarmen op te hoge temperatuur om de lak te bakken, in veel gevallen zwelt deze dichting terug bij kontakt met water dus wanneer hij in bedrijf gesteld word.
Aangezien ik in het verleden vele oude gietijzeren radiatoren verkocht heb denk ik wel te weten waarover ik spreek,het beste waren deze gelakt met autogrondlak en daarna autolak in de gewenste kleur, ik heb er eentje op deze manier gelakt 10 jaar buiten laten staan in weer en wind er is nooit een tiggel roest opgekomen.

http://www.radiatorplus.ie/images/GeorgianBrochure.pdf