Bedrieglijke reclame Styrodur ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben toch maar besloten om de gevels af te breken, isolatie te plaatsen en terug op te bouwen.
Daar de max isolatiedikte 6cm is zoeken we naar de hoogst mogelijke lambdawaarde.
Nu hebben we in een bouwhandel een brochure gekregen van Styrodur C3035 CN waar voor 60mm volgende waarden opprijken: Rc:2.62 en U0.38. Dat is zowat evengoed als de purplaten van Eurowall.
Een lambdawaarde is er (toevallig?) nergens op te vinden maar even speuren op ’t net ( http://www2.basf.de/basf2/img/produkte/kunststoffe/styrodur/pdf/technical_data_eng.pdf?id=H-IG6A2Mhbw23-G ) leert al gouw dat die 0.034 is. Volgens mijn rekenmethode is dat maar een Rd waarde van 0.06/0.034=1.765 wat zij vrolijk afronden op 1.8.

Ok, in de brochure is het de Rc waarde, maar nergens is er sprake van nog een isolerende binnesteen of zo, dus die 2.62 lijkt me toch zwaar overdreven.
Of maak ik ergens een fout?

Reacties

styrodur, is styropor, eps, piepschuim, isomo. alle lambda waarden liggen rond de 0.034.

Hoe je t ook verkoopt doet er niet toe, feit is dat t een redelijk goedkoop en milieuvriendelijk produkt is, in tegenstelling tot pur platen. pur daarentegen isoleert de helft beter, rond de 0.028, dus daar heb je minder dikte van nodig, maar t is een pak duurder en milieuonvriendelijk.

Als je kan zou je misschien nog helemaal je buitenmuur kunnen laten vallen en volledig in styropor nemen, crepi aan de buitenzijde, dan heb je bijna een passiefhuis!!

Paul,
de prijs voor crepitoestanden is voor ons echt niet haalbaar, en het mag hier ook gewoon niet.

De meerprijs voor Eurowall staat mooi in verhouding tot de betere lambdawaarde, maar ecologisch heb je een punt...

Bedriegelijk is het niet, je moet wel weten wat RD en RC waarde inhoud.
Optimistisch denken komt overal wel voor zo ook hier op het forum.

De werkelijke winst van 2,6 tov 1,7 is niet gigantisch omgerekend naar werkelijk energiegebruik.

Markie, wat is de reden dat je slechts 6 cm isolatie plaatst, omdat je anders over de rooilijn komt?