ventilatie systeem C, luchtaanvoer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hoi iedereen,

Ik wil een ventilatiesysteem bouwen enkel voor de slaapkamers, met een centrale ventilator op zolder.

Om gecontroleerd te kunnen ventileren dacht ik in elke slaapkamer een afzuigventiel (aangesloten op de ventilator) te zetten en ergens op de (centrale) gang een gat in de muur maken om via deze weg verse lucht in de kamers te zuigen.

Deze 'alternatieve' methode, is het enige wat in mij opkomt omdat ik pas nieuwe ramen heb gezet en dus niet zomaar even ventilatierooster kan plaatsen.

tenzij iemand een andere oplossing heeft ?

Reacties

Bertus, waarom alléén de slaapkamers?
Mon

De slaapkamers liggen boven en daarboven nog een zolder die recent helemaal geisoleerd is.
Nu staan de ramen van de slaapkamers dan en nacht wagenwijd open wat (bij nader inzien) het isoleren van de zolder een beetje nutteloos maakte evenals het plaatsen van nieuwe geisolerde ramen :(

Vandaar dat het mij beter leek om 'gecontroleerd' te ventileren om toch nog een beetje warmte in huis te houden, niet ?

ook nog:
De benedenverdieping (leefruimten) zijn totaal niet geschikt voor balansventilatie laat staan met WTW ('tochtgaten',dampkap, haard) om dan nog maar te zwijgen over het niet kunnen wegwerken van al die buizen